WooCommerce webshop laten maken

Bekende webshop platformen zijn WooCommerce, Shopify, Magento en Opencart. Veel ondernemers maken gebruik van een WooCommerce webshop om hun producten online te verkopen. Dat is niet voor niets, want het geeft veel vrijheid in de mogelijkheden en het werkt in combinatie met WordPress. Een WooCommerce webshhop zou je kunnen zien als het verlengstuk van je WordPress website. Een gebruiksvriendelijk content management systeem waarmee je jouw website zelfs kunt beheren als je jezelf niet heel technisch vindt. Wij ontwikkelen WooCommerce webshops én we hebben een tool voor de afhandeling van de facturatie én koppeling met boekhoudpakketten.

Fysieke of virtuele producten online verkopen

WooCommerce is een open source platform voor WordPress waarmee je je producten online kunt verkopen. Het is geschikt voor ondernemers met een klein tot middelgroot aanbod. Zelf houden we een richtlijn aan van ongeveer maximaal 1000 producten. Met een WooCommerce webshop kun je fysieke producten verkopen, maar het is ook een geschikte oplossing voor het verkopen van virtuele producten zoals e-books, theater tickets of onderhoudsservices.

De voordelen van WooCommerce

Het voordeel van WooCommerce is dat het goed samenwerkt met andere functionaliteiten die je nodig hebt om een goede, stabiele webshop neer te zetten. Een WooCommerce webshop is ook goed op mobiel te gebruiken. Wil je gebruik maken van verzendregels zoals gratis verzending boven een bepaald bedrag of wil je tijdelijke acties draaien met kortingscodes, dan kan dat ook.

De voordelen van WooCommerce zijn niet beperkt tot de techniek aan de achterkant van je webshop (de backend). Ook de voorkant (de frontend) kun je helemaal naar wens laten ontwikkelen. Veel bureaus maken WooCommerce webshops met een kant-en-klaar thema omdat het sneller en dus ook goedkoper is. Omdat wij de volledige vrijheid willen in uitstraling en functionaliteit, is bij ons elke webshop maatwerk. Zo ben je niet beperkt tot de mogelijkheden van een thema. Je kunt bijvoorbeeld je eigen bedrijfsfilm op de homepage laten afspelen en daaronder de uitgelichte producten tonen, terwijl je in een thema bijvoorbeeld gebonden zou zijn aan vaste blokken, inhoud en volgordes.

Ondernemen met een WooCommerce webshop

Het uitgangspunt is dat je online kunt verkopen zonder dat het veel onnodige, handmatige acties van jou vraagt. Omdat WordPress en WooCommerce zo bekend zijn, wordt het door veel systemen ondersteund. Dat betekent dat je de klant makkelijk kan laten afrekenen via de payment provider die jij kiest, dat de klant direct een bestelbevestiging ontvangt en dat de gegevens direct doorgestuurd kunnen worden naar je CRM-systeem of boekhoudpakket.

Facturatie in WooCommerce

Een nadeel van WooCommerce is de beperking in de facturatie. Standaard bevat WooCommerce de mogelijkheid om een mail te versturen met daarin de bestelling en “factuur”. Wanneer je klant om een factuur vraagt moet je al snel met WordPress plugins voor WooCommerce gaan werken en dat is niet altijd even ideaal. Omdat dit een vraag is die vaak voorkomt hebben wij een koppeling gemaakt met onze facturatietool Clientbox. Deze koppeling zorgt ervoor dat je de factuur er helemaal uit kunt laten zien zoals jij wilt en geautomatiseerd kunt versturen. Na het versturen van de factuur kan je er zelfs voor kiezen om deze rechtstreeks naar je boekhoudpakket door te zetten. Hiermee zorgen we ervoor dat je met tussenkomst van Clientbox vanuit WooCommerce facturen kunt versturen en deze automatisch kunt laten boeken in de boekhoudpakketten Twinfield, Exact Online, Snelstart en Moneybird.

WooCommerce webshop laten maken

Je kunt zelf aan de slag gaan met het maken van een WooCommerce webshop, maar wil je focussen op je business, dan kun je dit natuurlijk beter uitbesteden bij een bureau. Door de ervaring binnen een bureau kan je webshop sneller en beter neergezet worden en als je het juiste bureau kiest mag je alle ervaring in house verwachten. Een maatwerk webshop vraagt om een grotere investering dan wanneer je begint met een oplossing als Shopify of een standaard WooCommerce thema, maar daar kun je over het algemeen wel langer mee vooruit. Het zou zonde zijn om na 2 jaar een volledig nieuwe webshop te moeten bouwen omdat je tegen limieten van je huidige shop aanloopt toch?

Voordat we een maatwerk WooCommerce webshop realiseren, inventariseren we vooraf altijd je plannen en kijken we samen naar de beste oplossing voor jouw product en toekomstplannen. We onderzoeken het zoekvolume en brengen je kansen in kaart. Door je marketingkansen in kaart te brengen weten we waar de focus moet liggen en waar je de meeste kans maakt om snel te gaan verkopen.

Als dit is gebeurd wordt het design van je WooCommerce webshop gemaakt. Alle schermen die nodig zijn worden ontworpen. Zo weet je hoe onder andere je homepage, categoriepagina’s en productpagina’s eruit komen te zien en wordt het bestelproces visueel gemaakt. Als de designfase rond is, gaan we de backend en frontend programmeren. Je webshop wordt inclusief beeld en tekst opgeleverd: dus met jouw producten en belangrijke pagina’s. Tenzij je dit graag zelf doet natuurlijk of hiervoor een andere marketingpartner hebt.

Wil je alles omtrent je WooCommerce webshop onder één dak houden? Dan kunnen we jouw aanbod wereldkundig maken met de inzet van online marketing. Met onze e-commerce ervaring kunnen we jou helpen groeien!

Jouw business. Iedere dag beter

Gaan we samen aan de slag met jouw nieuwe webshop?