Shopify webshop laten maken

Wie een webshop wil starten kan dit op verschillende manieren doen. Je kunt zelf aan de slag en een webshop maken via platformen zoals ccvshop of jouwweb.nl. Een andere optie is om een professioneler platform te kiezen waar je meer mee kunt, zoals WooCommerce of Shopify. Shopify is ten opzichte van WooCommerce een laagdrempelige manier om te starten met online verkopen van producten.

Waarom kiezen voor Shopify?

Shopify is een e-commerceplatform waarmee je je webshop kunt maken en beheren. Je kiest voor een template die bij je past, je voegt je producten toe en richt het bestelproces in. Je hoeft daarvoor niet per se kennis te hebben van design of development. Shopify is een goede keuze voor startende e-commerce ondernemers met een relatief klein aanbod. De template die je kiest is vervolgens aanpasbaar met een editor en wanneer je kennis hebt van HTML en CSS zal het je verbazen wat je zelf aan kunt passen.

Het is laagdrempelig om met Shopify te starten omdat het minder werk is om een shop te bouwen en in te richten ten opzichte van WooCommerce bijvoorbeeld. Shopify werkt met thema’s die allemaal op dezelfde manier te configureren zijn. Met Shopify kun je dus relatief snel je producten livezetten en verkopen.

Wat kost een Shopify shop?

Shopify werkt met een abonnementsmodel. Je betaalt een vast bedrag per maand. De hoogte ervan is afhankelijk van het pakket dat je kiest en het aantal transacties dat je per maand hebt. Kortom, hoe meer je verkoopt, hoe hoger de fee die je afdraagt.

Shopify webshop laten maken

Shopify webshop laten maken

Bij Shopify beschik je over veel van de functionaliteiten die je nodig hebt voor het verkopen van je producten. Plaatjes, prijsjes en knopjes, zoals de eindbaas van Coolblue het noemt. Maar daarnaast kun je ook aan de slag met contentbeheer, voorraadbeheer, betaal- en verzendmethodes en online marketing. Hier zijn veel koppelingen voor.

Op dat punt wordt het lastig om het naadloos samen te laten werken. Zeker wanneer de behoeften afwijken van de standaard wordt het een uitdaging om dit zelf te regelen met API’s. Daarom is het advies om het aanpassen en configureren van een Shopify webshop uit te besteden. Bij voorkeur een bureau dat het hele proces in de vingers heeft om een goede webshop neer te zetten. Daar komt design, development en marketing bij kijken. Het is belangrijk dat jouw webshop visueel aantrekkelijk is, technisch goed in elkaar zit, betrouwbaar is en goed gevonden wordt door je doelgroep.

Ondernemen met een Shopify webshop

Bij Vollan kun je rekenen op een advies dat aansluit bij wat jij nodig hebt. Samen kiezen we de beste webshop oplossing voor de online verkoop van jouw producten. Of dat nu met Shopify, WooCommerce of een andere oplossing is.

Daarnaast gaan we verder dan het bouwen van je webshop. Ook voor de processen die bij het online verkopen komen kijken, beschikken we over de kennis en kunde die jou verder helpt. Van verzendlabels tot retouren en van data-analyse tot zoekmachine optimalisatie. Daarnaast kunnen we je ook helpen bij het automatiseren van de orderafhandeling. Zo kun jij vooruit!

Jouw business. Iedere dag beter

Gaan we samen aan de slag met jouw nieuwe webshop?