Hé, leuk dat je deze landingspagina bekijkt

Dit is een concreet voorbeeld van een landingspagina. Je hebt deze pagina gevonden toen je zocht naar informatie over landingspagina’s. Hier vind je uitleg over de betekenis van een landingspagina en hoe je een landingspagina maakt. We weten namelijk dat hier regelmatig naar gezocht wordt. Het zal je niet verbazen dat er verschillende zoektermen rondom ‘landingspagina’ terugkomen. Hiermee willen we jouw vragen beantwoorden. De tekst wordt ondersteund met afbeeldingen en call to actions. Dat is in de basis een opzet van een landingspagina.

content creëren

Wat is het doel van een landingspagina?

Een landingspagina vind je niet altijd terug in het menu van een website. Het is een zwevende pagina met als doel om vindbaar te worden in de zoekmachine. Wanneer iemand in Google zoekt naar het onderwerp van de landingspagina, wil je dat jouw pagina getoond wordt. Zo kun je meer websitebezoekers aantrekken en meer conversies behalen. Hiermee stuur je op ‘organisch verkeer’. Door waardevolle content te delen ga je autoriteit opbouwen rondom jouw expertise – en dat wordt steeds belangrijker voor Google (zie ook de EEAT en de Helpful Content Update).

De eerste stap

Het is belangrijk om in te spelen op het zoekgedrag. Om jouw landingspagina vindbaar te maken in Google, zorg je dat je waardevolle informatie deelt rondom een zoekterm die past bij jouw aanbod. Om te bepalen over welk zoekwoord je kunt schrijven, wil je allereerst een zoekwoordonderzoek doen. Zo kom je te weten welke zoektermen jouw doelgroep daadwerkelijk gebruikt. Lees hoe je zoekwoordonderzoek kunt doen.

Landingspagina maken

Wanneer je duidelijk hebt waarover je kunt schrijven, kun je het beste gewoon beginnen te schrijven. Maak een verhaal met alle informatie die je wilt delen. Probeer je te beperken tot één onderwerp en enkele zoekwoorden per landingspagina. Als je eerste concept staat, kun je informatie gaan herordenen, toevoegen of schrappen.

Tip: merk je dat je toch meerdere onderwerpen wilt aansnijden? Is er een duidelijke samenhang? Maak dan meerdere landingspagina’s en link in de tekst van de ene landingspagina naar de andere pagina.

Maak gebruik van tussenkopjes en afbeeldingen om je tekst te visualiseren, om sfeer te geven en om langere blokken tekst te onderbreken. Dat leest fijner.

Werken aan SEO in Zeeland

Nog wat technische tips voor je landingspagina’s

Veel websites zijn gemaakt in WordPress – een bekend CMS (content management systeem). In WordPress kun je zelf landingspagina’s maken. Je kiest de titel en URL van je landingspagina en je voegt de tekst en afbeeldingen toe. Kies voor een korte, krachtige titel en URL en verwerk het belangrijkste zoekwoord erin. Dat geldt ook voor de tussenkopjes (headers).

Daarnaast is het een tip om Yoast te gebruiken. Dit is een SEO-plugin voor WordPress websites. Met Yoast kun je meta titels en meta omschrijvingen instellen. Dit zijn de blauwe linkjes en de omschrijvingen die je in Google terugziet.

SEO draait grotendeels om het opbouwen van autoriteit. Het is geen korte termijn strategie, maar één van de lange adem. Maak daarom een planning om consistent aan SEO te werken. Kies een hoofdonderwerp waar je meerdere landingspagina’s voor gaat maken. Werk met interne linkjes om het geheel aan elkaar te verbinden. Deze interne linkjes zijn ook goed voor SEO.

In principe worden landingspagina’s vanzelf opgepikt door de crawlers om te indexeren. Je kunt gebruikmaken van Google Search Console om Google alvast op de hoogte te brengen van je nieuwe content zodat de crawlers het gaan bekijken en indexeren. In Google Search Console kun je later ook checken of de vertoningen en klikken toenemen!

Niet helemaal jouw ding, of gewoon te druk?

Dan kunnen wij je helpen. Onze aanpak begint altijd met een zoekwoordonderzoek. Zo weten we waar de kansen liggen. Wil je hier meer over weten? Vul het formulier in en je ontvangt zo snel mogelijk reactie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.