Wat de Google Helpful Content update betekent voor SEO

Eind 2022 kwam Google met een nieuwe update. Dat doen ze regelmatig, soms zijn het kleine updates en soms gaat het om grotere updates met grotere gevolgen. De Helpful Content Update is er zo een. Deze update bepaalt namelijk welke content er waardevol genoeg is, en welke content er niet beloond wordt met een hoge ranking.

De strijd tegen slechte content

Er zijn miljoenen aanbieders van content en het algoritme beslist welke pagina’s er voor welke zoekwoorden getoond worden. De criteria voor die beslissing worden steeds aangescherpt. We zien al langere tijd een tendens richting waardevolle content, betrouwbaarheid en een goede gebruikerservaring. Denk aan de Core Web Vitals en E-E-AT. Heel positief natuurlijk! Zo krijg je als zoeker steeds sneller en beter antwoord op je vraag.

Wat betekent de Helpful Content Update van Google precies?

De naam doet al vermoeden dat het om helpful, oftewel nuttige of behulpzame, content gaat. Maar het gaat ook om originele en unieke content. Gemaakt door mensen, voor mensen. Niet puur geschreven voor de zoekmachine met een (te) hoog gehalte aan zoekwoorden waar je op wil scoren.

Wanneer je content publiceert waar zoekers niets aan hebben, zal dat na deze update kunnen zorgen voor slechtere rankings. Misschien zien website eigenaren het effect niet direct, dat kan best even duren. Het is belangrijk om de trend in de gaten te houden.

Deze update is belangrijk voor SEO omdat het een richtlijn kan zijn voor het schrijven van je content. Want wat schrijf je, op welke manier en voor welke doelgroep?

Helpful Content schrijven

De rode draad is dat de content echt wat toe moet voegen. Deel bijvoorbeeld unieke informatie, tips, zienswijzen en andere inzichten. Doe dit op zo’n manier dat het past bij jouw business en je doelgroep.

Twee belangrijke richtlijnen van Google:

  1. Focus op people-first content
  2. Blijf weg van content maken voor de zoekmachine

De beste tip die we kunnen geven is om teksten te schrijven voor echte mensen, je doelgroep bestaat namelijk ook uit ‘gewone’ mensen. Dat doen we bij Vollan ook. We proberen onze teksten te schrijven, zoals we in een gesprek ook tegen je zouden praten. Vertel dus je verhaal zoals je dat in een gesprek ook zou doen. Dat zorgt voor verhalen met logische kop en staart. Moeilijke woorden, of een stortvloed aan dezelfde woorden zijn overbodig.

Kortom, een menselijke manier van schrijven die bij de cultuur past en die chatGPT, Bard of een andere AI niet zou kunnen produceren.

Jouw verhaal. Iedere dag beter

Heb jij hulp nodig bij het schrijven van je content?