SE Ranking

Het schrijven van teksten zal in de meeste gevallen bijdragen aan de vindbaarheid van je website. Maar waar schrijf je dan over en wat doe je als de teksten die je schrijft niet meer bij lijken te dragen aan een betere vindbaarheid? Precies, onderzoeken hoe dat kan! Dit doe je met de inzichten uit een SEO-tool.

SE Ranking is zo’n tool om je te helpen bij effectieve inzet van SEO, oftewel search engine optimisation of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het doel van SEO is om goed vindbaar te worden en te blijven in de zoekmachine. Een belangrijk onderdeel van online marketing, want door die hogere rankings is de kans groter dat jij -meer- verkeer naar je website gaat krijgen.

Bij veel ondernemers zien we dat de tijd en kennis ontbreekt om een goede SEO strategie op te zetten en ook daadwerkelijk uit te voeren. Want verkoop jij fietsen net als honderden andere fietsenwinkels in Nederland, dan wordt het een uitdaging om bovenaan te staan op de zoekopdracht “fiets kopen”. Met welke zoekwoorden je wel een grote kans van slagen hebt, dat ontdek je met SE Ranking.

Heb jij zo’n zoekvraag, maar weet je niet precies hoe je het aan moet pakken, of zijn je ideeën op en heb je de ambitie om beter vindbaar te worden? Dan is SEO uitbesteden wat voor jou.

Teksten die passen bij het zoekgedrag van je doelgroep

Voorafgaand aan elk SEO-traject voeren we een zoekwoord onderzoek uit. In SE Ranking kun je zoekwoorden invoeren en zien hoe vaak dat zoekwoord per maand gebruikt wordt en wat de mate van concurrentie is. Je kunt bijvoorbeeld zoekwoorden in Nederland analyseren of bekijken welke zoekwoorden onze zuiderburen gebruiken, mocht je buiten Nederland actief zijn of die ambitie hebben.

Je kunt ook beginnen om eens te kijken wat je concurrenten doen. We noemen dit de concurrentie analyse. Door de URL van een concurrent in te voeren krijg je een beeld van hun prestaties. Zo kun je onder andere achterhalen op welke zoekwoorden je concurrent vindbaar is, wat het zoekvolume van die zoektermen is en welke pagina’s voor die rankings zorgen. Vervolgens is het de vraag met welke SEO-strategie jij je concurrent in de zoekmachine gaat verslaan.

Rankings in de gaten houden

Alle interessante zoekwoorden die je tegenkomt wil je natuurlijk opslaan. Dat kan in SE Ranking, want je kunt ze direct toevoegen aan je project. Zie het als een lijstje met jouw favoriete zoekwoorden. Je hebt vervolgens elke dag of elke week inzichtelijk hoe jouw website scoort op die zoekwoorden. En of je dus vooruitgang boekt! De ranking van een zoekwoord is de positie in de zoekmachine. Hoe hoger de ranking, hoe sneller mensen jouw website door je SEO-inspanningen zullen vinden.

Technische SEO

Een andere functionaliteit die we vaak gebruiken is de website audit. Dat is handig voor de technische SEO van je website. Hier kun je vinden of er 404-pagina’s zijn, of je meta titels optimaal zijn en hoe je website scoort op de Google Core Web Vitals. Bij veel van de ondernemers die bij ons terecht komen, zien we dat zij zelf niet of nauwelijks aandacht besteden aan technische SEO. Terwijl het wel belangrijk is. Als jij hier geen kennis van hebt of er niet de tijd voor hebt, is dat een goede reden om je SEO uit te besteden!

Jouw business. Iedere dag beter

Wil jij de SEO van je website of shop uitbesteden?