Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

SEO zou een vast onderdeel van iedere online groeistrategie moeten zijn. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het doel van SEO is om goed vindbaar te worden en te blijven in de zoekmachine. Bij ondernemers die druk zijn met hun business zien we vaak dat ze niet de tijd of te weinig kennis hebben om zelf met SEO aan de slag te gaan. Ben jij die ondernemer? Dan is SEO uitbesteden wat voor jou!

Waarom zou jij je SEO uitbesteden aan een bureau?

Dit zijn de 3 meest gehoorde redenen om SEO bij een marketingbureau uit te besteden:

1. Tijd
Ondernemers zijn druk bezig met het runnen van hun business. Dat geldt ook voor jou toch? Het opzetten van je nieuwe bedrijf of het uitbouwen van je bestaande business vragen je volle aandacht. Hierdoor bestaat de kans dat SEO niet echt bovenaan je prioriteitenlijstje komt te staan, want er is altijd wel iets belangrijker en je kan je tijd maar één keer besteden. Toch wil je wel goed gevonden worden in de zoekmachine en steeds betere resultaten boeken, in dat geval kun je zoekmachine optimalisatie prima uitbesteden.

2. Kennis
Op het gebied van SEO zijn er wekelijks nieuwe ontwikkelingen, mogelijkheden en factoren waar je rekening mee moet houden bij de toepassing van SEO. Wil je alle ontwikkelingen bijhouden, dan moet je hier serieus de tijd voor nemen. Als jij zelf makkelijk een tekst schrijft, of je vindt het simpelweg leuk om te doen en je vindt de tijd ervoor, dan is dat een mooie eerste stap. Wel zien we vaak dat de technische SEO van een website of webshop dan wat minder aandacht krijgt, veelal vanwege een gebrek aan kennis. Dat is niet zo gek, want bij een bureau wordt er dagelijks gewerkt aan het bijspijkeren van die kennis en dat is voor jou als ondernemer bijna niet te doen.

3. Tools
Voor effectieve zoekmachine optimalisatie heb je ook verschillende tools nodig. Voor het tracken van de rankings van je website of webshop en verschillende statistieken, tot het instellen van meta titles. Om effectief met SEO bezig te zijn is het belangrijk om deze tools onder de knie te hebben. Bij een bureau worden dit soort tools iedere dag gebruikt en worden nieuwe mogelijkheden bekeken, getest en toegepast. Die tijdbesteding zorgt er voor dat ze precies weten hoe ze er mee moeten werken en dit ook dagelijks in de praktijk kunnen brengen.

Wij werken aan de SEO voor ondernemers in Zeeland. Om de vindbaarheid van onze klanten te verbeteren, werken we doorlopend aan SEO en houden we rekening met alles wat daar bij komt kijken. We voeren periodiek een zoekwoorden onderzoek uit, schrijven nieuwe teksten, herschrijven bestaande teksten én we houden de concurrentie nauwlettend in de gaten.

Wil jij zelf aan de slag met SEO?

Heb jij tijd genoeg of heb je (nog) niet het budget om SEO uit te besteden, dan is het een optie om zelf te beginnen. Online zijn heel veel tips te vinden om jouw website of webshop beter vindbaar te maken. Ons advies is om altijd te investeren in een zoekwoord onderzoek, zodat je weet welke zoekwoorden mensen gebruiken, en hoe concurrenten daar gebruik van maken. Wil jij weten waar jouw kansen liggen? Daar kunnen wij bij helpen!

Jouw business. Iedere dag beter

Wil jij de SEO van je website of shop uitbesteden?