SEO website optimaliseren

Zodra een website te bezoeken is, betekent dit niet automatisch dat de website ook – goed – vindbaar is voor de zoekmachine. Natuurlijk vind jij het belangrijk dat je in de zoekmachine als eerste gevonden wordt, of in ieder geval boven je concurrenten zichtbaar bent als iemand zoekt naar de producten of diensten die jij verkoopt. Om dit voor elkaar te krijgen zal de zoekmachine relevante informatie op je website moeten kunnen vinden, die aansluit op dat wat jouw potentiële klant zoekt.

Werken aan SEO in Zeeland

Wat houdt SEO precies in?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit is een marketingtechniek om websites beter vindbaar te maken in de zoekmachine. Hierbij draait alles om relevante en unieke informatie. Is iemand op zoek naar de beste steelstofzuiger, dan vind je op de productpagina’s van Bol.com de productspecificaties die goed van pas komen. Dit principe kun je toepassen op je eigen website door landingspagina’s te maken die inspelen op de zoekopdracht van de zoeker. Deel waardevolle informatie voor je doelgroep om autoriteit op te bouwen en uiteindelijk beter vindbaar te worden.

Gebruikmaken van zoekgedrag

Voordat je aan de slag gaat met het schrijven van landingspagina’s, moet je wel weten wat je gaat schrijven. Daarvoor voer je eerst een zoekwoordonderzoek uit of laat je dit doen. Hierdoor weet je welke zoekopdrachten de zoeker uitvoert en hoe vaak die zoekwoorden elke maand gezocht worden. We noemen dit het zoekvolume. Dit gebruik je als input voor je landingspagina’s. Zo voorkom je dat je overbodige teksten maakt die gericht zijn op zoektermen die niemand gebruikt.

Niet onbelangrijk is de mate van concurrentie op een zoekwoord. Een breed zoekwoord zoals stofzuiger wordt vaker gebruikt en heeft waarschijnlijk meer concurrentie in de zoekmachine. Een iets specifieker voorbeeld is ‘draadloze stofzuiger’, en ‘draadloze stofzuiger zonder zak’ is nog concreter. Voor hele specifieke zoekwoorden zul je vaak makkelijker kunnen scoren dan op brede zoekwoorden.

Je expertise laten zien

Autoriteit wordt steeds belangrijker voor de zoekmachine. Om hoge rankings te behalen kun je het beste waardevolle, relevante informatie delen. Haal jij al veel organische bezoekers via de zoekmachine binnen, dan is dat ook weer een positief signaal voor het algoritme dat jouw pagina’s relevant zijn en dus de moeite waard zijn om te (blijven) tonen in de zoekresultaten.

Geen eenmalig trucje

Na het schrijven en publiceren van landingspagina’s ben je nog niet klaar. Je concurrenten zitten waarschijnlijk ook niet stil en zullen proberen om hoger dan jij te ranken. Voorzie landingspagina’s doorlopend van unieke content door bijvoorbeeld (product)updates toe te voegen of andere relevante informatie waar de zoeker naar op zoek is. Pas wel op met kopiëren van content, of beter: niet doen! Dan is het namelijk niet meer uniek en de zoekmachine is slim genoeg om dit te doorzien.

Jouw website laten optimaliseren

Wil jij beter vindbaar worden door met door relevante content op je website aan te bieden? Of wil je weten hoe we jouw website kunnen optimaliseren door middel van SEO? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw business te bespreken.

Jouw business. Iedere dag beter

Wil jij de SEO van je website of shop uitbesteden?