Een webshop laten maken in Barendrecht

Elk jaar besteden we met z’n allen miljarden euro’s met aankopen in webshops. Als je producten verkoopt, kun je er als ondernemer bijna niet meer omheen. Klanten verwachten dat ze jouw producten ook online kunnen bestellen. Wil jij een webshop laten maken in Barendrecht om je producten online te verkopen? Dan wil je een webshop laten maken die precies aansluit bij wat jij nodig hebt.

Een grote doelgroep online bereiken

Een webshop is de online variant van een winkel. Je toont je producten en zorgt dat je bezoekers deze makkelijk kunnen afrekenen. Een webshop biedt je de mogelijkheid om een grotere doelgroep te bereiken dan in je fysieke winkel in Barendrecht. Je kunt meer klanten bedienen en je hebt geen vaste tijden waarop je mensen in een winkel moet hebben. Kortom, je kunt beter sturen op verkoop en kosten dan in een fysieke winkel. Steeds meer ondernemers verkopen om verschillende redenen uitsluitend online, maar het grote bereik is zeker een belangrijke reden om dit te doen. Tegelijkertijd zorgt dat ervoor dat er veel concurrentie is. Hier komt strategie, design, techniek en marketing om de hoek kijken, alle disciplines waar we jou mee kunnen helpen.

Hoe gaat de ontwikkeling van een webshop in zijn werk?

Er komt heel wat kijken bij de ontwikkeling van een webshop. Naast de praktische zaken zoals de productpagina’s, het winkelmandje, de verzendopties en de algemene voorwaarden, draait het om betrouwbaarheid van je webshop en gebruiksgemak. Niemand heeft de tijd of zin om zich door een slecht werkende webshop heen te worstelen ;). Dus loopt je hele online verkooptraject niet soepel? Dan kun je erop rekenen dat je klant niet gaat afrekenen.

Als consumenten zijn we verwend geraakt en we verwachten niets minder dan een razendsnelle webshop die op zowel desktop als mobiel goed werkt. Binnen een paar klikken het product vinden wat we zoeken, of dat we eenvoudig een keuze kunnen maken op basis van de informatie en referenties die worden faciliteert. Vervolgens moet het bestelproces vlekkeloos verlopen en willen we kunnen afrekenen op de manier die we gewend zijn zoals iDeal, Klarna of Bancontact. Er moet direct een bevestigingsmail gestuurd worden om zeker te zijn dat een bestelling is gelukt en natuurlijk willen we de klantenservice makkelijk kunnen bereiken via een formulier of chatbot voor vragen over de levering, retournering of een klacht. Dat klinkt misschien overweldigend, maar de kans is groot dat je deze zaken zelf ook verwacht bij een webshop. Gelukkig hebben we met al deze zaken ervaring om jou goed te kunnen helpen met het ontwikkelen van een webshop. Dat doen we stap voor stap.

01. Kennis

Om een goede doorvertaling te maken van jouw business en je verhaal is het belangrijk dat we je leren kennen. Daarna kijken we samen wat er nodig is om te laten zien wie je bent wat je aanbiedt. Zo bepalen we samen wat jouw potentiële klant absoluut van je moet weten en stellen we doelen. Zo weten we wat er moet gebeuren.

02. Content

Deze informatie geldt als basis voor het schrijven van informatie, categorie- en productteksten en landingspagina’s voor je nieuwe webshop. Op basis van de content bekijken we welke beelden hierbij horen in foto en video, dit gaan we voor je regelen! Alle teksten, beelden en video’s die we in je webshop gaan verwerken noemen we “content”.

03. Design

Jouw producten, de content en het beeldmateriaal zijn de basis voor het design van je maatwerk webshop. We beginnen met het ontwerp van de homepage en een productpagina voor desktop, tablet en mobiel om precies te laten zien hoe je nieuwe webshop eruit gaat zien. Wanneer we een basis hebben neergezet waar jij blij mee bent ontwerpen we de overige pagina’s die nodig zijn.

04. Bouwen

De ontwerpen worden omgezet naar een prototype waar we vervolgens het beheersysteem, vaak WordPress met WooCommerce, tegenaan ontwikkelen. Je nieuwe webshop is altijd maatwerk. We maken hierin geen gebruik van thema’s en daardoor is je webshop altijd naar wens uitbreidbaar en aanpasbaar.

05. Optimaliseren

Een nieuwe webshop heeft ook na oplevering aandacht nodig. Daarom zorgen we dat je webshop wordt voorzien van updates, maar ook het actualiseren van je webshop mogen we zeker niet vergeten. Door het gebruiksvriendelijke beheer doe je dit eenvoudig zelf en denk dan ook gelijk aan je vindbaarheid, of laat het aan ons over!

Hoe weet je dat je de juiste partij kiest voor je nieuwe webshop?

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met het maken van je webshop, maar wil je focussen op je business dan kun je dit beter uitbesteden bij een bureau. Door de ervaring binnen een bureau kan je webshop sneller en beter neergezet worden en als je het juiste bureau kiest mag je alle ervaring in house verwachten.

Wanneer je een webshop gaat laten maken in Barendrecht dan wil je zeker zijn dat je kiest voor een bureau die je van a tot z kan helpen. Het is daarom verstandig om goed duidelijk te krijgen of alle werkzaamheden door een bureau zelf uitgevoerd kunnen worden om te voorkomen dat er afhankelijkheid bestaat van derden. Daarnaast wil je dat de webshop op elk moment overdraagbaar is, dat processen transparant zijn, dat de webshop voorzien zal zijn van updates en dat je nergens voor een lange periode aan vast zit.

Waarom maken we altijd maatwerk webshops?

Bekende webshop platformen zijn WooCommerce en Shopify. Wij bouwen meestal WooCommerce webshops. WooCommerce werkt in combinatie met WordPress websites. Zo kun je je webshop eenvoudig zelf beheren en je kunt gebruik maken van verzendregels zoals gratis verzending boven de € 50, kortingscodes en payment providers.

Omdat wij de volledige vrijheid willen in uitstraling en functionaliteit, is bij ons elke webshop maatwerk. Zo kunnen we jouw webshop onderscheidend maken ten opzichte van duizenden andere webshops. Denk aan het tonen van reviews, het kunnen afrekenen met of zonder account, een zoekfunctie aanbieden en werken met diverse layouts voor afbeeldingen en video’s. Op deze manier kunnen we zowel kleine webshops als grote, complexe webshops maken.

Benieuwd wat jouw webshop zou kosten?

Voordat je een nieuwe webshop in Barendrecht laat maken, wil je natuurlijk weten aan welke kosten je moet denken. Daarom hebben we een aantal vragen voor je. Op basis daarvan kunnen we je vooraf een indicatie geven van de kosten.