Instagram statistieken

Statistieken van Instagram zijn te vinden in de app. Deze data is alleen beschikbaar voor bedrijfspagina’s en je moet meer dan 100 volgers hebben. Bekijk de statistieken per bericht of voor je hele account en ontdek welke content het best presteert.

Instagram statistieken bekijken

Open je Instagram account en ga naar je profiel. Je hebt twee opties. Wil je de algehele statistieken van je account bekijken? Klik dan rechtsboven op de drie streepjes en kies voor statistieken. Hier zie je het aantal bereikte accounts, betrokken accounts en je totale aantal volgers. Zo kun je dus het verloop in je aantal volgers in de gaten houden – bijvoorbeeld nu vergeleken met 90 dagen geleden.

Je kunt doorklikken op één van de 3 items. Wanneer je op bereikte accounts klikt, zul je ook te weten komen waar je doelgroep woont, of je juist volgers of niet-volgers hebt bereikt met je content en of je dat voor elkaar kreeg met stories, posts of reels. Wat betreft je volgers kun je ook de leeftijden, verdeling naar geslacht en meest actieve tijden zien.

Klik dus vooral door om meer statistieken te zien! Afhankelijk van jouw online doelstellingen kies je de meest geschikte statistieken uit. Over het algemeen zou je kunnen kijken naar bereik en volgers. Zo kun je uitzoeken welke Instagram berichten wel of niet effectief zijn!

Instagram statistieken per bericht, story of reel bekijken

Reels
Nieuwsgierig hoe goed je reel het eigenlijk doet? Ga naar je reel toe, klik op de 3 puntjes en dan op statistieken. Hier zie je eerst het aantal views (driehoekje), likes (hartje), comments (ballonnetje), shares (vliegtuigje) en saves (bladwijzer).

Daarna zie je het bereik van je reel. Dit is het aantal unieke accounts dat je post minimaal één keer op het scherm heeft gezien. Maar iemand kan je post natuurlijk meer dan één keer bekijken en daarom ligt het aantal weergaven vaak hoger dan het bereik.

Als iemand een reel bekijkt, ziet diegene ook het aantal likes, comments en shares. Mensen vinden populaire reels vaak de moeite waard om even te kijken – want veel anderen vinden het een goede reel. Daarom proberen makers hoge statistieken te behalen.

Posts
Ga naar je post en klik op statistieken bekijken. Ook hier zie je het aantal views, likes, reacties, shares en saves. Als je post vaak wordt gedeeld of opgeslagen, vinden mensen je content waarschijnlijk interessant en waardevol, of juist zo grappig dat ze het met anderen willen delen.

Stories
Bestaande posts of reels worden vaak in stories gedeeld om ze onder de aandacht te brengen. Maar stories zijn ook ideaal om als bedrijf te laten zien waar je mee bezig bent. Denk aan een fotootje van de gezellige VrijMiBo of hoe je aan het werk bent voor een nieuwe klant. Een story hoeft minder gelikt te zijn en verdwijnt na 24 uur weer.

Wanneer je een story een tijdje live hebt staan, open hem en klik links onder in beeld op activiteit. Het oogje geeft aan hoeveel kijkers je story heeft. Via het icoontje met de staafdiagrammen kun wederom het bereik en het aantal weergaven checken. Je kunt ook zien hoe vaak je story is gedeeld, of mensen op hun scherm hebben getikt om verder te gaan (en je story over te slaan) en hoeveel mensen je profiel bezochten.

Is je story al verdwenen omdat er 24 uur voorbij is, dan kun je achteraf gelukkig nog steeds de statistieken bekijken. Ga naar je profiel en klik op statistieken. Kies bijvoorbeeld voor de afgelopen 90 dagen. Iets naar onder kun je op verhalen klikken. Nu zie je het bereik per story. Klik op de story voor meer statistieken, zoals hierboven uitgelegd.

Iedere dag beter

Sociale media zijn ideale platformen om klanten aan je te binden. Je kunt bijvoorbeeld nieuwtjes, acties, inspiratie en projecten delen. Maar het is ook een goede manier om extra bereik te behalen – vooral reels kunnen ‘viral gaan’ zodat je merk bij veel mensen onder de aandacht komt. Afhankelijk van jouw online doelstellingen kies je de meest geschikte statistieken uit. Over het algemeen zou je kunnen kijken naar bereik en volgers. Veel makers vinden het ook belangrijk dat hun reels veel weergaven hebben.

Met statistieken per bericht kun je checken wat wel of niet werkt. Test bijvoorbeeld eens met andere hashtags. Je wilt natuurlijk weten welke hashtags het meeste bereik genereren. Op deze manier kom je te weten wat voor jouw doelgroep werkt.

Heb je een vraag?

Laat het ons weten, we helpen je graag vooruit!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.