Welke hashtags gebruiken op Instagram

Met hashtags op Instagram kun je meer mensen bereiken, en door de beste hashtags te kiezen kun je ook jouw gewenste doelgroep bereiken. Benieuwd hoe je dat aanpakt? Lees onze tips.

Hashtags bepalen

De keuze voor de hashtags heeft alles te maken met jouw bedrijf, branche, producten, diensten en omgeving. De mogelijkheden zijn eindeloos. Jij weet welke hashtags relevant zijn voor jouw bedrijf. Als hovenier is dat misschien #tuinverbouwing #tuinontwerp en #hovenier. Denk vervolgens vanuit de klant: welke onderwerpen vindt hij of zij interessant om te volgen? Dat zijn wellicht #tuintips #tuininspiratie #buitenkeuken. Zo zoek je een middenweg, of combineer je erop los.

Inspiratie?

Welke hashtags vind je zelf interessant om te volgen? Volg deze en bekijk de posts die voorbij komen. Voor inspiratie kun je ook eens kijken welke hashtags je concurrenten gebruiken.

Specifieke en brede hashtags

Combineer het beste van twee werelden. Gebruik niche-hashtags zoals je ook long-tail zoekwoorden voor SEO zou gebruiken, om je specifieke doelgroep te bereiken. Combineer dit met bredere hashtags om een breder publiek aan te spreken. Een hovenier gebruikt als specifieke hashtag bijvoorbeeld #pergola en als brede hashtag kan dat #tuinidee zijn

Checken via de zoekbalk

Benieuwd hoe populair je hashtag is? Gebruik de zoekoptie en zie direct hoeveel berichten er zijn met die hashtag. Zo kun je ook checken welke spelling of variant het meest gebruikelijk is.

Hoeveel hashtags gebruiken?

Je kunt maximaal 30 hashtags gebruiken. Voeg je meer hashtags toe, dan krijg je hier een melding van of wordt je post niet geplaatst. Blijf dus altijd onder de 30. Hoeveel je er precies gebruikt is persoonlijke voorkeur. Er zijn honderden blogs waarin beweerd wordt dat je het 5-25 hashtags moet gebruiken. Niet te weinig, niet te veel. Om het algoritme te laten weten dat je hashtags actief gebruikt, maar niet helemaal wil uitbuiten. Of dat echt zo is, is niet bekend.

Hashtags in stories

Voeg ook hashtags toe aan je stories. Houd het netjes, gebruik er niet teveel. Je kunt hashtags ook verbergen achter een GIF’je of emoji.

#testen

Per bericht kun je natuurlijk volop variëren met hashtags. Sla je hashtags op in je notities zodat je ze altijd makkelijk kunt kopiëren plakken. Verander steeds één of enkele hashtags of test bijvoorbeeld verschillende sets van hashtags. Door steeds een paar veranderingen te maken en de resultaten te vergelijken, kun je uiteindelijk de beste hashtags voor jouw Instagram kiezen.

Statistieken

Misschien merk je na een aanpassing wel dat je meer likes of volgers krijgt. Check je Instagram statistieken voor een de exacte resultaten. Hier vind je ook het bereik via hashtags. Dit is het aantal mensen dat je met hashtags hebt bereikt op de discovery-pagina.

Heb je een vraag?

Laat het ons weten, we helpen je graag vooruit!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.