Adverteren in Zeeland

Je kunt je marketingbudget maar één keer uitgeven. Maar wat is een gangbaar bedrag om aan marketing te besteden? Een richtlijn hiervoor is om 10% van je bedrijfsresultaat te gebruiken voor marketing, waaronder advertenties. Wanneer je wilt adverteren in Zeeland kun je denken aan lokale, offline advertenties, dit zijn advertenties in kranten, magazines en andere uitgaven in print en online advertenties. De manier van adverteren is afhankelijk van het doel.

Vollan is het online marketingbureau in Zeeland met alle expertise in huis

Wat zijn de opties?

Bij advertenties denk je misschien als eerst aan de traditionele krant, op een billboard langs de weg of de advertenties die je ziet als je op social media scrollt. Het zijn zomaar wat bekende toepassingen, maar er is nog veel meer mogelijk. De beste opties voor jou zijn afhankelijk van het soort campagne en het doel ervan. Een wervingscampagne voor sollicitanten vraagt om een andere benadering dan een campagne om meer producten te verkopen.

Het is dus belangrijk om eerst het doel te bepalen. Daarna kijk je welke toepassingen en mediums het beste aansluiten en met welke boodschap. Wij kunnen je hierin adviseren.

Offline adverteren

Met offline reclame vul je vooral de bovenkant van de marketing funnel. Dat is vakjargon, maar in het kort zou je het samen kunnen vatten als “je werkt met offline reclame aan je naamsbekendheid”. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, hier vind je voorbeelden van offline adverteren in Zeeland:

 • Adverteren in de regionale of lokale krant zoals de PZC of de Wereldregio
 • Huis-aan-huis folders
 • Adverteren in vakbladen of tijdschriften
 • Buitenreclame in Zeeuwse dorpen en steden
 • TV- of radioreclame via Omroep Zeeland

Veel van deze advertentievormen kunnen worden ingekocht bij ESH Media, DPG Media en Omroep Zeeland.

Vollan is het full service reclamebureau van Zeeland met alle expertise in huis voor offline en online marketing

Online adverteren

Met online advertenties kun je gericht te werk gaan én een groot bereik creëren. Online marketing is vaak gericht op de oriëntatie- of aankoopfase en is dus een goede keuze als je wilt sturen op het genereren van leads of het sturen op directe verkoop. Er zijn natuurlijk ook genoeg online opties om te werken aan naamsbekendheid of je algehele branding. Voorbeelden van online campagnes:

 • Adverteren op Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest, TikTok
 • Zoekadvertenties in Google of Bing
 • Display advertenties die vertoond worden op andere websites
 • Shopping advertenties in Google of Bing
 • YouTube advertenties
 • Producten adverteren op Marktplaats of verkopen op Bol.com
 • Advertorials die geplaatst worden op (nieuws)websites

Online adverteren brengt voordelen met zich mee. Je kunt je advertenties gericht uitserveren aan bijvoorbeeld inwoners van Zeeland of specifieke plaatsen in Zeeland. Daarnaast ben je geen geld kwijt aan drukwerk en het resultaat van online advertenties laat zich makkelijker meten.

Of een combinatie daarvan?

Het is natuurlijk mogelijk om een cross-mediale campagne in te zetten. Dat wil zeggen dat je meerdere kanalen, offline en online, benut en tegelijkertijd inzet. Dit werkt goed voor een betere herinnering omdat je op verschillende plekken terugkomt en de kans op actie vanuit de ontvanger wordt vergroot. Het nadeel kan zijn dat een cross-mediale campagne om een grotere investering vraagt.

Of het verstandig is om hier je budget aan te besteden? Daar kunnen we samen aan rekenen, we zetten de plussen en minnen op en rij en jij maakt de beslissing of je dit het waard vindt. Hopen doen we niet, hoop is namelijk geen strategie.

De beste campagne neerzetten in Zeeland

Van een reclamebureau mag je verwachten dat de advertenties worden ingekocht, maar ook dat het hele proces dat daaraan voorafgaat goed geregeld is. Van strategie tot design en van inkoop tot analyse en evaluatie.

Wil je ons laten meedenken over de beste inzet van jouw marketingbudget voor campagnes in Zeeland? Laat ons weten wat je doel is met welke diensten en/of producten en dan krijg je van ons een vrijblijvend advies.