Online marketing op Walcheren

Online marketing zet je in om jouw producten en diensten onder de aandacht te brengen bij een specifieke doelgroep om zo verkoop of aanvragen tot stand te brengen. Dit kun je doen door te werken aan je online vindbaarheid in de zoekmachine, de inzet van advertenties in de zoekmachine, op websites en social media, maar bijvoorbeeld ook door je potentiële klant te benaderen via e-mail marketing met gepersonaliseerde e-mails. Maar wat is de beste keuze voor jouw business?

Vollan - Online Marketing

Vollan ondernemen met de inzet van online marketing

Als Zeeuws online marketingbureau zijn we gespecialiseerd in online marketing voor ondernemers in en om Zeeland. We kunnen op basis van jouw type bedrijf, product, dienst en doelgroep precies adviseren voor welke kanalen en middelen je het beste kunt kiezen om maximaal resultaat uit je online marketing budget te halen.

Dat laatste is wat jij als ondernemer wil bereiken, resultaat naar investering. Het heeft geen zin om eindeloos geld te pompen in online marketing gericht op Walcheren als je grootste doelgroep in Groningen of de Verenigde Staten zit.

Online marketing Zierikzee

SEO 

Op het moment dat jouw potentiële klant de zoekmachine gebruikt om een dienst of product te vinden dat jij aanbiedt, wil je bij voorkeur als eerste gevonden worden. SEO is een vorm van online marketing waarin je inspeelt op het zoekgedrag van je potentiële klanten. Dit doen we door gericht landingspagina’s te schrijven die aansluiten op de zoekopdracht van die klant.

Voorafgaand aan het schrijven van landingspagina’s voeren we een zoekwoorden onderzoek uit. Hierdoor weten we op welke zoektermen daadwerkelijk wordt gezocht en voorkomen we aannames. Daarnaast komen we er door dit onderzoek achter hoe groot de kans is dat je hier op gaat scoren. Dit bepalen we op basis van de mate van concurrentie.

Het ligt misschien voor de hand, maar hoe beter je met SEO richt op de zoekvraag, des te groter de kans dat je met online marketing beter gevonden zult worden. De inzet van SEO is een middel om voor de langere termijn betere resultaten te – blijven – boeken. Zo hebben we de pagina geschreven om mensen te helpen die op zoek zijn naar online marketing in en om Walcheren.

SEA

Als je niet de tijd of het geduld hebt om te wachten tot de resultaten van SEO zich uitbetalen, kun je gebruik maken van SEA. SEA is een vorm van online marketing die we toepassen om zichtbaarheid in de zoekmachine te kopen. Wanneer je SEA toepast, werkt dit direct. Zo zouden we jou op deze pagina kunnen krijgen door een campagne in te zetten op ‘online marketing Walcheren’. De kans dat jij hier interessant informatie vindt is groot en daarmee bestaat de kans dat je contact met ons gaat opnemen.

E-mail marketing

Een directere vorm van online marketing op Walcheren is de inzet van e-mail marketing. Je krijgt vast wel eens een mailtje van een bedrijf dat je niet kent, van een winkel waar je iets hebt gekocht, of misschien download je een whitepaper over iets wat je interesseert in ruil voor je e-mailadres. Deze vorm van online marketing kun je natuurlijk ook inzetten voor je eigen business.

Zo kun je e-mail marketing gebruiken om je klanten periodiek te informeren over nieuwe producten, acties of kortingen. De e-mails die je verstuurt moeten zo persoonlijk mogelijk zijn en afgestemd op je klant of potentiële klant.

Je kunt e-mailadressen verzamelen uit je eigen klantenbestand, maar ook met de inzet van online campagnes waar je mensen vraagt hun e-mailadres achter te laten in ruil voor informatie, tips of iets anders. Daarna kun je deze persoon terecht laten komen in een e-mail funnel waardoor je ze een aantal keer geautomatiseerd en gepersonaliseerd op kunt laten volgen.

Social media

Op social media kanalen zoals Instagram en LinkedIn kun je laten zien wat je doet en waar je voor staat. Je gebruikt social media om op de radar te blijven van je volgers. Wanneer jij actief bent op social media geeft dat je potentiële klant het vertrouwen dat je serieus bezig bent met je business. Een goed teken! Op basis van jouw input kunnen we content voor je maken en delen via de kanalen die bij jou passen.  Om het bereik te vergroten of om concrete leads binnen te halen, kunnen we aan de slag gaan met social media advertising.

Online marketing uitbesteden in Walcheren?

Wil jij online marketing inzetten voor jouw business? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van online marketing in en op Walcheren om jouw business de boost te geven die je nodig hebt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw business te bespreken!

Wat kost online marketing?

Een terechte vraag, maar wel afhankelijk van je wensen. We geven je graag een advies dat aansluit bij het type bedrijf dat je hebt en de producten en/of diensten die je aanbiedt. Op basis daarvan maken we een indicatie voor de inzet van online marketing voor jouw bedrijf.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil aan de slag met
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.