Digital marketing in Zeeland

Digital marketing zet je in om jouw producten en diensten onder de aandacht te brengen bij een specifieke doelgroep om zo verkoop of aanvragen tot stand te brengen. Dit kun je doen door te werken aan je online vindbaarheid in de zoekmachine, de inzet van advertenties in de zoekmachine, op websites en social media, maar bijvoorbeeld ook door je potentiële klant te benaderen via e-mailmarketing met gepersonaliseerde e-mails. Maar wat is de beste keuze voor jouw business?

Vollan ondernemen met de inzet van digital marketing

Als Zeeuws digital marketingbureau zijn we gespecialiseerd in digital marketing voor ondernemers in en om Zeeland. We kunnen op basis van jouw type bedrijf, product, dienst en doelgroep precies adviseren voor welke kanalen en middelen je het beste kunt kiezen om maximaal resultaat uit je digital marketing budget te halen.

Dat laatste is wat jij als ondernemer natuurlijk graag ziet, resultaat naar investering, rendement! Het heeft geen zin om eindeloos geld te pompen in digital marketing gericht op Zeeland als je grootste doelgroep in Groningen of de Verenigde Staten zit. Maar hoe pak je dat aan? Daar kunnen wij je bij helpen.

Vollan - Online Marketing

Beter vindbaar worden door SEO 

Op het moment dat jouw potentiële klant de zoekmachine gebruikt om een product of dienst te vinden die je aanbiedt, wil je bij voorkeur als eerste gevonden worden. SEO is een vorm van digital marketing waarmee je inspeelt op het zoekgedrag van je potentiële klant. Dit doe je onder andere door gericht landingspagina’s te schrijven die aansluiten op de zoekopdracht van die zoekende klant.

Om te ontdekken welke informatie het beste werkt, voeren we een zoekwoorden onderzoek uit. Dit onderzoek zorgt ervoor dat we weten op welke zoektermen daadwerkelijk wordt gezocht en hoe groot de kans is dat je hierop gaat scoren. Dit kunnen we bepalen op basis van de mate van concurrentie.

Het ligt misschien voor de hand, maar hoe beter je met SEO richt op de zoekvraag, hoe groter de kans is dat je beter gevonden wordt. De inzet van SEO is een middel om op de langere termijn betere resultaten te -blijven- boeken. Zo hebben we deze pagina geschreven om mensen te helpen die op zoek zijn naar digital marketing in en om Zeeland en jij bent hier terecht gekomen.

SEA voor directe zichtbaarheid

Als er noodzaak bestaat om direct vindbaar te zijn en je daardoor niet kunt of wilt wachten tot de resultaten van SEO zich uitbetalen, kun je gebruik maken van SEA. SEA is een vorm van digital marketing die we toepassen om zichtbaarheid in de zoekmachine te kopen. Wanneer je SEA toepast, werkt dit direct. Zo zouden we jou op deze pagina kunnen krijgen door een campagne in te zetten op ‘digital marketing Zeeland’. De kans dat jij hier interessant informatie vindt is groot en daarmee bestaat de kans dat je contact met ons gaat opnemen. Zie het als adverteren in een krant of vakblad dat je doelgroep leest, maar dan digitaal!

Leads genereren met e-mailmarketing

Een directere vorm van digital marketing is de inzet van e-mailmarketing. Je krijgt vast wel eens een mailtje van een winkel waar je iets hebt gekocht, of misschien download je een whitepaper over iets wat je interesseert in ruil voor je e-mailadres. Deze vorm van digital marketing kun je natuurlijk ook inzetten voor je eigen business.

Zo kun je e-mail marketing gebruiken om je klanten periodiek te informeren over nieuwe producten, acties of kortingen. De e-mails die je verstuurt moeten zo persoonlijk mogelijk zijn en afgestemd op je klant of potentiële klant.

Je kunt e-mailadressen verzamelen uit je eigen klantenbestand, maar ook met de inzet van online campagnes waar je mensen vraagt hun e-mailadres achter te laten in ruil voor informatie, tips of iets anders. Daarna kun je deze persoon terecht laten komen in een e-mail funnel waardoor je ze een aantal keer geautomatiseerd en gepersonaliseerd op kunt laten volgen.

Interactie via social media

Op het moment dat je social media gebruikt ‘omdat het bij digital marketing hoort’ of dat je post om te posten, dan is dit een goed moment om eerst de strategie helder te krijgen. Met de inzet van social media kun je interactie met je klant of potentiële klant opzoeken, je kunt klanten aan je binden en laten zien wat je doet of welke producten je aanbiedt.

Afhankelijk van jouw product of dienst is het de vraag waar jouw doelgroep zich bevindt. Is het LinkedIn, Instagram, Facebook, Snapchat of bijvoorbeeld TikTok? Verschillende kanalen vragen om verschillende soorten content, maar ze hebben één ding gemeen: jouw volger moet jouw identiteit ervaren alsof die persoon echt contact met je heeft. Dat vraagt om een boodschap die bij je past, consistentie en interessante content. We helpen Zeeuwse ondernemers bij het schrijven van social media posts om op de radar te blijven van de doelgroep. Aanvullend kunnen we ook gerichte social media advertenties inzetten voor een groei in naamsbekendheid, bezoekers, leads of conversies.

Digital marketing uitbesteden in Zeeland?

Wil jij digital marketing inzetten voor jouw business? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van digital marketing in en om Zeeland om jouw business die extra boost te geven die je zoekt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw business te bespreken!

Wat kost digital marketing?

Een vraag die sterk afhankelijk is van je wensen én wat je nodig hebt. We geven je daarom graag advies dat aansluit bij je business en de producten en/of diensten die je aanbiedt. Op basis daarvan kunnen we je een goede indicatie geven voor de inzet van digital marketing.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil aan de slag met
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.