Stagiair bij Vollan

Wie ben ik?

Ik ben Luc en zit momenteel in mijn 3de jaar van de HBO-ICT studie aan de Hogeschool Zeeland. In september ben ik begonnen aan mijn Software Engineer meewerkstage bij Vollan.

Mijn stageopdracht

Mijn stageopdracht is om een planningsmodule te ontwikkelen binnen Clientbox, de business software die Vollan zelf heeft ontwikkeld. Deze module is erop gericht om de capaciteit en planning van een bedrijf inzichtelijk te krijgen. Binnen de planningsmodule moet te zien zijn hoeveel uren aan capaciteit beschikbaar is, per medewerker en diensten, in een toekomstige periode (dag, week, maand, jaar). Daarnaast is het de bedoeling dat je binnen de planningsmodule voor alle medewerkers overzichtelijk een planning kan opstellen.

Techniek

Voor de module ga ik onderdelen maken in zowel de front-end als backend. Dit vind ik zelf leuk, omdat ik zo op beide gebieden nieuwe kennis kan op doen. Voor de front-end maak ik gebruik van React (Typescript), en voor de backend van Symfony (PHP). Om data uit te wisselen tussen de front-end en backend gebruik ik GraphQL. Deze technieken waren allemaal nieuw voor mij, maar door de ondersteuning van het development team en door het volgen van cursussen, krijg ik ze steeds beter onder de knie.

Ook stagelopen bij Vollan?

Bij Vollan kom je als software engineer stagiair terecht in een klein, maar groeiend, team. Je wordt vanaf de eerste dag meegenomen in de manier van werken. Op maandagochtend zit het hele bedrijf bij elkaar en bespreekt de hoogtepunten van vorige en aankomende week. Daarna start de dagelijkse developer meeting/stand-up waarin iedere developer aan het woord komt en vertelt wat hij de dag daarvoor heeft gedaan en wat hij vandaag van plan is te doen. In de middagpauze luncht het hele bedrijf gezamenlijk aan tafel, hierdoor leer je iedereen kennen en voel je je snel op je gemak binnen de groep.

De eerste paar weken krijg je de tijd om de techniek(en) te leren die je nodig zal hebben. Als je daadwerkelijk begint aan het programmeren van je opdracht, heb je om je heen genoeg ervaren developers zitten die je graag helpen. Ook worden er regelmatig code reviews uitgevoerd, waardoor je constant feedback ontvangt en nieuwe dingen leert.

Wat ik het leukst vind aan stagelopen bij Vollan

Wat mij vooral aanspreekt tijdens het stagelopen bij Vollan is de ‘no-nonsense’ bedrijfscultuur. Wat mij ook opvalt is dat het developer team veel focus legt op innovatie, gebruik maken van nieuwe technieken en hoge code kwaliteit. De kantjes worden er niet vanaf gelopen. Daarnaast is de stageopdracht die ik kreeg ook niet zomaar een opdrachtje, maar echt een opdracht waar de waarde in terug is te vinden. Dit geeft mij des te meer motivatie en drive om ook echt resultaat neer te zetten.

Luc van Westen
Technologie