Ontwikkelen, controleren en delen

We werken bij Vollan met een team van ontwikkelaars continu aan de verbetering van onze software, Clientbox. Hierbij komen verschillende taken aan bod. Variërend van het oplossen van bugs en het optimaliseren van bestaande functionaliteiten tot het toevoegen van geheel nieuwe functionaliteiten. Om je een beeld te geven, iedere week komen er duizenden regels code bij in de codebase van Clientbox.

Controleren en testen

Om al deze wijzigingen in de code te controleren wijzen we één of meerdere collega’s toe om het werk te beoordelen en te testen. Naast de automatische tests die worden uitgevoerd, worden de wijzigingen ook handmatig gecontroleerd. Op deze manier maken we de foutmarge zo klein mogelijk. Bijkomend voordeel is dat de ontwikkelaars te weten komen hoe de verschillende onderdelen van Clientbox in elkaar steken. Ook als zij niet (actief) betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van dat specifieke onderdeel.

Maar niet alleen de ontwikkelaars testen nieuwe functionaliteiten. We betrekken ook regelmatig Clientbox gebruikers bij het testen van bèta-modules en andere nieuwe onderdelen. Op deze manier verzamelen we waardevolle feedback die wordt gebruikt om de software verder te verbeteren. Zo hebben een aantal testgebruikers voor een proefperiode toegang gekregen tot onze nieuwe Taken module en is deze inmiddels klaar voor gebruik.

Updates delen

Als gevolg van deze ontwikkelingen brengen we (bijna) dagelijks updates uit voor Clientbox. Sommige van deze updates zijn direct merkbaar voor gebruikers, terwijl andere nieuwe functionaliteiten bevatten die misschien niet meteen zichtbaar zijn in de Clientbox interface.

Tijdens de afgelopen periode, de zomermaanden, hebben we geen actieve updates met onze klanten gedeeld, maar dat betekent niet dat de ontwikkelingen hebben stilgestaan. We verzamelen wekelijks de belangrijkste updates en bespreken deze intern. Op basis van deze besprekingen worden de benodigde teksten en visuals gemaakt om de informatie helder en begrijpelijk te kunnen delen.

Deze updates publiceren we vervolgens op de Clientbox website en we delen ze via e-mail en onze sociale mediakanalen. Daarnaast zijn we op zoek naar een nieuwe manier om updates eenvoudig te kunnen delen. We denken erover na om dat bijvoorbeeld via een pop-up of nieuwsbericht in Clientbox te doen. Zo kunnen we gebruikers nog sneller op de hoogte brengen van nieuwe functionaliteiten.

Wil je ook graag onze updates via de e-mail ontvangen? Laat het ons weten door een bericht te sturen naar support@clientbox.nl, en we voegen je graag toe aan onze mailinglijst.

Leander Jongejan
Technologie