Hoe zit het met die taken?

Dat was de strekking van een e-mail die ik kreeg van Koos Schwaneberg. Koos is eigenaar van Buro Brein en is gevestigd in Katwijk aan Zee. Ze helpen hun klanten onder andere met de ontwikkeling van huisstijlen, websites en online marketing. Het duurt na een bezoek aan hun website niet lang voordat je de conclusie zult trekken dat hun dienstverlening sterke overeenkomsten vertoont met die van Vollan.

Ontwikkeling

De vraag van Koos kwam niet uit de lucht vallen. Ze maken bij Buro Brein namelijk al een tijdje gebruik van onze business software Clientbox en Koos wist dat we bezig waren met de ontwikkeling van de takenmodule.

Wat ik niet wist, was dat Koos zo op deze module zat te wachten dat ze zelfs aan het oriënteren waren naar een oplossing naast Clientbox. Na wat mails over en weer te hebben gestuurd werd duidelijk dat ze bij Buro Brein echt urgentie hadden om deze module te gaan gebruiken om zo de informatieproblemen in hun werkwijze op te kunnen lossen. Op dat moment zag ik nog niet hoe alleen de takenmodule dit probleem voor Koos en zijn team op zou lossen, maar ik wilde wel graag weten hoe we ze hierbij konden helpen.

Leren op locatie

Ik besloot daarom een afspraak te maken met Koos en naar Katwijk aan Zee te rijden. Daar vertelde hij me alles over het bedrijf, hun werkwijze en de uitdagingen waar ze tegenaan liepen. Het was een leuk gesprek waarin ik veel overeenkomsten zag met onze eigen business. En ook mijn ervaring en kennis kon delen. Het gesprek ging dan ook vanzelf.

Tegelijkertijd was ik ook verbaasd. Want juist doordat er zoveel overeenkomsten waren kon het toch niet zo zijn dat hij, terwijl hij Clientbox gebruikte, nog steeds tegen deze problemen aanliep. Laat staan dat het gebruik van de takenmodule deze problemen op ging lossen.

Het bleek dat de modules die deze problemen wel op konden lossen om verschillende redenen niet door hen werden gebruikt. Vervelend om daar achter te komen, maar ook positief, want door samen over de werkwijze te praten konden we met het activeren van drie modules de meeste uitdagingen direct oplossen.

In de dagen erna hebben we de nodige ondersteuning geboden en uitleg gegeven en inmiddels kunnen ze zich bij Buro Brein weer over andere -belangrijkere- zaken druk maken.

Taken

Natuurlijk gebruiken ze sinds die dag ook de takenmodule, want ook die was van toegevoegde waarde in hun workflow. Een aantal weken later kregen we in ruil voor mijn bezoek uitgebreide feedback en meteen een soort van wensenlijstje van alles wat in Clientbox nog meer handig zou zijn 😉

Voor mij is duidelijk geworden dat er voor ons een taak ligt om nog meer met onze gebruikers mee te denken, te kijken wat we voor ze op kunnen lossen en ze vervolgens uitgebreid te informeren over de mogelijkheden van onze software. Het is voor ons geen geheim dat we nog steeds meer aandacht besteden aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten dan de communicatie erover, maar soms is het goed om daarop gewezen te worden.

Een andere conclusie van die dag is overigens dat ze in Katwijk aan Zee hele goede kibbeling verkopen, bedankt voor de lunch en je medewerking Koos!

Kees Verspoor
Business & design