WhatsApp op je website

Wil je je website bezoekers zo goed mogelijk helpen? Verlaag de drempel om contact met je op te nemen. Zet bezoekers om in klanten met WhatsApp op je website!

Persoonlijk contact

De kans is groot dat een groot deel van jouw websitebezoek uit mobiele gebruikers bestaat, een responsive website is een voorwaarde geworden. Op je website vertel je alles over jouw bedrijf en wat je voor de klant kunt doen. Toch kan het voorkomen dat de bezoeker vragen heeft. Gewoonweg wordt er contact opgenomen via het contactformulier en ook de chatbot is helemaal in. Soms kost het de bezoeker teveel moeite of het duurt te lang. En soms mist de bezoeker, die in gesprek is met de chatbot, die persoonlijke ervaring. Allemaal redenen om af te haken.

Customer support via WhatsApp

De integratie met WhatsApp business is een goed alternatief voor customer support. Klanten kunnen niet alleen vragen stellen, maar je kunt ook tekstuele en visuele uitleg geven. Denk aan een persoonlijke video of verhelderende afbeelding. Of stuur net even die ene link van het product waar de klant naar op zoek is. Zo bied je meerwaarde!

WhatsApp op je website: stap voor stap

Wil je een WhatsApp op je website zetten, dan heb je een paar dingen nodig.

  1. Een WhatsApp bedrijfsaccount
  2. Jouw WhatsApp link
  3. De button voor op je website

Een WhatsApp bedrijfsaccount

Voor zakelijk contact met je klanten heb je de WhatsApp Business-app nodig, deze is gratis te downloaden in de App Store/Google Play Store. Heb je al een (zakelijk) nummer en de normale WhatsApp messenger app? Download dan de WhatsApp Business app en zet je nummer om in een bedrijfsaccount.

Maak je gebruik van de WhatsApp Business-app dan word je automatisch geregistreerd als Bedrijfsaccount. Via het bedrijfsaccount kun je meer informatie tonen, waaronder je website, adres en openingstijden.

WhatsApp link maken

Je maakt je eigen WhatsApp link met https://wa.me/<telefoonnummer>. Vervang <telefoonnummer> door je nummer met internationale notatie, zonder tekens.

Onze WhatsApp link is: https://wa.me/31853038139.

WhatsApp button voor op je website

Nu het bedrijfsaccount in orde is en je de link hebt gemaakt, is het tijd om een button te maken. De WhatsApp button op je website bevat de link naar jouw chat, deze hoeft alleen op mobiel getoond te worden. Op je mobiele telefoon opent de chat namelijk meteen in de app.

Kunnen we je helpen?

Wil jij een WhatsApp button op je website zetten, dan kan je webbureau daarbij helpen. Wij weten alles van WordPress, dus heb je een WordPress site en wil je daar WhatsApp op zetten, dan helpen we je graag verder. Stel je vraag of laat je contactgegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Heb je een vraag?

Laat het ons weten, we helpen je graag vooruit!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.