Zoekmachine optimalisatie SEO in Bergen op Zoom

Wanneer je potentiële klant zijn zoekopdracht intypt in de zoekmachine, wil je bij voorkeur als eerste gevonden worden en anders minimaal net boven je grootste concurrent. Om ervoor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, zal de zoekmachine informatie moeten kunnen vinden die aansluit op de zoekopdracht van jouw potentiële klant.

Aan de slag met SEO in Bergen op Zoom

Zoekmachine optimalisatie of SEO, Search Engine Optimization, zegt het eigenlijk al. Je gaat aan de slag met het optimaliseren van je informatieaanbod voor de zoekmachine. Het is daarbij belangrijk dat je de zoekmachine hetzelfde behandelt als een mens. Stomweg zoekwoorden opnemen in je tekst is niet meer van deze tijd, alles draait om relevante informatie, want de zoekmachine wordt steeds slimmer!

Concreet ga je aan de slag met het maken van informatieve landingspagina’s die aansluiten op de zoekopdrachten van je doelgroep. Als jij in staat bent om relevante informatie aan te bieden op je website, is de kans groot dat de zoekmachine jou weet te vinden en het aantal bezoekers via de zoekmachine zal toenemen.

Wil jij met SEO aan de slag om de online vindbaarheid van je bedrijf in Bergen op Zoom te vergroten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Vollan is het online marketingbureau in Zeeland met alle expertise in huis

Wat is dan relevante content voor je website?

Dat is een goede vraag, want maar al te vaak maken we mee dat waarvan je zou denken dat je potentiële klant erop zoekt, helemaal geen zoekvolume kent en dus niet interessant is. Daarmee is het logisch dat content schrijven over onderwerpen waar niet op wordt gezocht, geen direct nut voor je vindbaarheid heeft.

Om onnodig werk te voorkomen voeren we voorafgaand aan de SEO-werkzaamheden een zoekwoordonderzoek uit. We bedenken – samen – onderwerpen en zoekopdrachten waarvan we denken dat je doelgroep hierop zoekt. Vervolgens toetsen we het zoekvolume, ontdekken we gerelateerde zoekopdrachten en brengen we concurrentie en kansen in kaart. Op basis van deze conclusies maken we de afweging of het wel of juist niet de moeite waard is om een landingspagina voor dat onderwerp te schrijven.

Waarde creëren

Bij SEO-werkzaamheden hoort ook het schrijven van actuele berichten in de vorm van nieuws. Zo schrijven we over de nieuwste trends in je branche, nieuwe diensten en producten of ontwikkelingen in- en rond je business. Hoe meer relevante informatie wordt aangeboden op je website, hoe meer waarde je creëert. De voorwaarde is dat de informatie die je deelt écht van waarde is. Je laat de zoekmachine als het ware zien wat je weet en dat je een specialist of autoriteit bent voor je bezoeker. Als je dit consistent doet zal de zoekmachine dit ook zo gaan zien, zo ontstaat SEO-autoriteit. Hoe groter je SEO-autoriteit, hoe groter de kans dat je gaat stijgen in de zoekmachine met als gevolg dat het aantal bezoekers stijgt en de conversies in de vorm van offerte-aanvragen, contactmomenten of bestellingen zullen toenemen.

Totaalplaatje

Bij SEO gaat het niet alleen om tekst en beeld, maar ook om de staat van je website of webshop. De zoekmachine beoordeelt je website of webshop op een aantal technische aspecten, waaronder de laadtijd. Als je website enorm traag is, zal een bezoeker dit zo ervaren en dat is geen positieve ervaring. De zoekmachine zal proberen dit te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om er alles aan te doen om je bezoeker een veilige en gebruiksvriendelijke omgeving aan te bieden en om continu te blijven verbeteren. SEO is geen eenmalige taak, het is een investering voor de langere termijn. Het duurt vaak wat langer voordat je de resultaten ziet, maar op de lange termijn haal je er in de meeste gevallen meer resultaat uit.

SEO uitbesteden in Bergen op Zoom?

Wil jij aan de slag met SEO voor jouw business in Bergen op Zoom? Of wil je eerst meer te weten komen over de kansen in de zoekmachine? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw business te bespreken!

Gratis analyse aanvragen

We willen je eerst inzicht geven in de kansen en mogelijkheden die we zien voor jouw website of webshop. Hiervoor maken we een gratis analyse, koppelen we de kansen die we zien aan je terug en geven we je meteen een indicatie van de kosten.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.