Geluk

Je mag echt van geluk spreken als je met een naam als deze aan de slag mag. In 2013 hebben we de identiteit van de Geluk Groep volledig vernieuwd. Sindsdien hebben we intensief samengewerkt aan vrijwel iedere uiting van Geluk en zijn we betrokken geweest bij de positionering van het bedrijf en de uitwerking van hun merkdragers.

Een identiteit met de gemeenschap als basis

De kernwaarden van Geluk zijn leidend geweest in de positionering. Al snel werd duidelijk dat de zorg voor de gemeenschap een belangrijke rol speelt in het bedrijf. Zorg voor medewerkers, opdrachtgevers en hun klanten. De zorg voor de mensen om hen heen; de gemeenschap.

Dit hebben we als uitgangspunt gebruikt voor de basis van de identiteit. De driehoeken in het beeldmerk zijn de bouwblokken voor de visuele identiteit. De driehoek met zijn gelijke hoeken van 60 graden vormt de basis voor de gehele identiteit. Iedere uiting is ontworpen op hetzelfde grid.

Geluk is…

Een veelzijdige naam, dat is geluk. We besloten de naam als concept toe te passen in alle uitingen van Geluk. Zo staat op de enveloppen die ze versturen bijvoorbeeld ‘geluk is de postbode een mooie dag wensen’ en op één van de auto’s die rondrijdt ‘geluk is de klant komt altijd van rechts’. Het volledige wagenpark van Geluk is voorzien van een kleur en een quote.

De meeste auto’s hebben een vaste chauffeur en om de auto nog meer eigen te maken, mogen ze zelf een kleur en een quote kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een medewerker die vrijwilliger is bij de brandweer met de tekst ‘geluk is elkaar uit de brand helpen’ op zijn bus tegenkomen.

Geluk in beeld

De huisstijl van Geluk bestaat niet alleen uit vormen en kleuren. De quotes maken het eigen en creëren betrokkenheid. Het is conceptueel een feest om hier mee aan de slag te mogen gaan en heel mooi om te zien wat het met Geluk als merk heeft gedaan. De beelden spreken voor zich.

Jouw business. Iedere dag beter

Gaan wij samen bouwen aan jouw business?