Onze nieuwe naam is Vollan

Het grote nieuws is bekend. Vanaf 1 oktober gaan Vivars en Techfarm samen verder onder de naam Vollan. De afgelopen maanden hebben we kritisch naar onszelf gekeken en zijn we tot de conclusie gekomen dat er wat moest veranderen. We nemen je mee in de reis die we hebben afgelegd. We vertellen hoe deze naam tot stand kwam, wat er aan vooraf ging en waarom we deze stap echt moeten maken.

De aanleiding

Een aantal maanden geleden kwamen we tot de conclusie dat we niet de beste keuze hebben gemaakt. Begin 2021 dachten we dat het slim was om Vivars als marketingbureau te positioneren en datzelfde te doen met Techfarm als software club, om zo een helder antwoord te hebben op alle vragen over wat we nu eigenlijk allemaal doen.

Wij dachten dat deze stap voor iedereen duidelijk zou maken dat je naar Vivars gaat voor je website, huisstijl en marketingvraagstukken. En voor de ontwikkeling van een applicatie of het gebruik van onze software Clientbox of ctrlDNS naar Techfarm. 

Geniaal, opgelost! Wij stonden op tafel! Bijna dan, niet echt natuurlijk.

Deze aanpak had alleen niet het resultaat dat we hadden verwacht. Er ontstonden alleen maar méér vragen. “Hoe zit dat precies? Bestaat Vivars nog wel dan?”, vroeg de een. “Ik krijg facturen van Techfarm, wat is dat?”, vroeg een ander. En zelfs vanuit ons eigen team kwam de vraag, “waar zeg ik dat ik werk?”

Het werd nog ingewikkelder toen we een campagne wilden ontwikkelen om nieuwe collega’s te werven. Want: hoe gaan we dit uitleggen? Zo kwamen we erachter dat we met de gemaakte keuzes een enorm positionerings- en communicatieprobleem hadden gecreëerd. Dit moesten we oplossen.

Nu was er noodzaak om ons eigen ‘probleem’ aan te gaan pakken

Als je wilt dat mensen voor je kiezen, om bij je of met je samen te werken, moet je duidelijk zijn over wat ze van je mogen verwachten. En duidelijk hebben waar je voor staat. Tijdens onze deelname aan een programma van NLgroeit werd de waarde van cultuur binnen een bedrijf benadrukt. Iets wat we natuurlijk zelf ook wel wisten, maar waar we te weinig aandacht aan gaven. Tijd voor actie! 

We gingen op zoek naar een antwoord op de vraag: wat is onze gemene deler? Want op het eerste gezicht leek die er niet te zijn. Iedereen is echt totaal anders. Maar we ontdekten wel dat de wil om iets nieuws te leren en beter te worden bij iedereen sterk aanwezig is. Ook bleek dat iedereen dat op standje maximaal doet. Een beetje leren of iets half doen is zonde. Wederom een eigenschap die we delen.

Alles gaat hier op standje maximaal

Regelmatig spraken we over die gemeenschappelijk deler en onze manier van doen. Tal van voorbeelden kwamen voorbij, maar Corné werd het sprekende voorbeeld. Hij ging voor zijn ontspanning op de fiets naar kantoor. Normaal doe je er zo’n 40 minuten over, hij deed het in ongeveer 20 minuten. Standje maximaal.

Kort daarop zag Kees zijn zoontje Don thuis door de kamer rennen en zei zijn vrouw Irene: “dat gozertje doet niets normaal, alles moet vollan.” Het kwartje viel, het moest zo zijn. Dit is het woord dat beschrijft hoe we dingen doen, net als Corné: vollan fietsen. 

Vollan is het woord dat onze manier van werken en zelfs leven beschrijft. Het is herkenbaar voor iedereen in alles wat we doen. Zowel zakelijk als privé. Zolang de drive er maar is om er vol voor te gaan.

Iedere dag beter

Een nieuwe naam en een gemeenschappelijke deler. Nu moesten we doorpakken om dit verder uit te werken. Een duidelijke why, how en what, om even in marketingtermen te blijven, hielpen ons om de boel op scherp te zetten. 

Dit leidde tot onze nieuwe lijfspreuk:
iedere dag beter.

Het mooie is dat we deze lijfspreuk één op één kunnen projecteren op onze klanten

Want als jouw business stopt, heeft dat direct invloed op ons. Gelukkig werkt dat ook andersom. Als jij groeit, groeien wij met je mee en wij weten precies hoe dat werkt. Het is een aanpak die we al sinds 2011 hanteren. Die aanpak zorgt ervoor dat we samen met onze klanten iedere dag beter kunnen worden. 

We zijn betrokken, begrijpen wat er nodig is en zorgen voor de juiste oplossing. Zo werken we aan jouw tent alsof het de onze is, want jouw succes is ons succes.

Doelen stellen en koers bepalen

Voor het eerst in elf jaar schreven we een koersdocument. Een bedrijfsplan waarin we hebben beschreven welk pad we hebben afgelegd, waar we voor staan, maar ook waar we over vijf jaar willen staan en waarom. 

“Jullie maken huisstijlen en zorgen dat ik online gevonden word. Tegelijkertijd zorg je voor de bestickering op mijn bedrijfsbus, de kleding die mijn medewerkers dragen en een tool waarmee ik facturen kan versturen. Maar jullie denken ook mee over de groei van mijn business.”

Hoe noem je zo’n bureau? Misschien weet jij het, want wij hebben geen idee! En dit was precies hetgeen waar we zelf altijd een probleem van maakten. We vonden dat we er een label op moesten plakken, zodat mensen direct zouden weten wat we doen. 

Alles wat je aandacht geeft groeit

Dat vraagstuk hebben we nu naast ons neergelegd. We zijn goed in het totaalaanbod. De kennis en ervaring is er en de behoefte en vraag van onze klant is onverminderd groot.

We vinden dat wat we doen in elke business aandacht verdient. Tegelijkertijd vinden we ook dat jij je aandacht beter kunt richten op wat je het liefste doet.

Dus dat is wat we doen. We dragen bij door je te ondersteunen en zaken uit handen te nemen, zodat jij je aandacht kunt richten op je business. We leveren volgens afspraak en wat we leveren doet wat het belooft. Zo dragen we bij aan vooruitgang, terwijl jij je focust op dat wat telt.

Je kan niet alles doen, je moet focussen!

Een goed bedoeld advies dat we vaak hebben gekregen, focus! De diensten die we leveren zijn divers en lijken misschien niet direct bij elkaar te horen. Maar je hebt ze allemaal nodig en het is dan juist fijn als je met één club kunt samenwerken. Een club die jouw business kent en begrijpt.

De software die we ontwikkelen levert hierin actief een bijdrage. Het helpt ons makkelijker werken, inzicht creëren, problemen oplossen en het zorgt er zelfs voor dat bepaalde acties totaal overbodig worden. Hierdoor leren we wat werkt en wat niet werkt en die ervaring passen we weer toe in de business van anderen. 

Natuurlijk heb je nog wat andere mensen nodig zoals een accountant, verzekeraar, misschien een schoonmaker of een leverancier voor de koffie. Dat doen wij niet, maar we brengen je graag in contact met goede mensen.

Vollan genieten

Eind december komen we met ons eigen bier. Met zorg samengesteld door onze mensen. Het resultaat van een maandenlange zoektocht naar een mooie smaak. Vandaar de gele kleur in de tips die we hebben gedeeld 😉

We zijn geen bierbrouwers, wel fijnproevers! Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij de Toekomst. Het zou goed kunnen dat we het bier gaan verkopen. In een webshop die we zelf maken natuurlijk, om zo nog meer te leren over online verkopen.

Voor de volledig­heid

We hebben een nieuwe website gemaakt waarin we precies vertellen wie we zijn, wat we belangrijk vinden en wat we doen. Via onze verhalen ontdek je wat ons bezighoudt en we zijn druk bezig met het bouwen van ons portfolio, want we willen je graag laten zien wat we allemaal maken en voor wie.

Heb je hierna nog vragen, vind je het leuk om kennis te maken of iets met ons te delen? Stuur dan een berichtje!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.