Waarom vind ik het zo leuk om bij Vollan te werken?

De grote projecten waar ik aan mee mag werken bij Vollan hebben impact! Het grootste project is Clientbox. Dit is ons eigen product waarmee we bedrijfsprocessen automatiseren. Denk aan het inventariseren van vragen door middel van tickets, dit omzetten naar een opdracht, uren registeren en dit vervolgens factureren aan de klant. Dit product wordt, naast veel klanten, ook door onszelf gebruikt waardoor ik als developer direct invloed heb op de werkdag van mijn collega’s en alle klanten die Clientbox ook gebruiken. Regelmatig hoor ik na het opleveren van een nieuwe feature: “Dit maakt X zoveel makkelijker!”.

Hetzelfde geldt andersom. Een aantal maanden geleden miste ik een feature bij het registeren van mijn uren. Hiervoor had ik een praktische en kleine oplossing gevonden. Na een kort overleg met Kees, mocht ik hier meteen aan werken en een dag later zat de nieuwe feature in Clientbox. Hiermee bespaar ik voor mijzelf iedere dag tijd.

Macbook M1

Misschien is dit vanzelf sprekend. Maar bij Vollan krijg ik de beschikking over goede apparatuur en dat waardeer ik. Regelmatig overvalt mij nog een geluksgevoel als ik mijn Macbook M1 aanzet die binnen een paar seconden aanstaat, naast twee mooie 4k schermen. Waar ik vervolgens binnen no-time mijn programma’s klaar heb staan. En elke keer als ik mijn pre-commit scripts draai of een complete rebuild doe van de lokale ontwikkel-omgeving denk ik: “Wow, dat gaat echt snel”.

Afwisseling

Bij Vollan heb ik het voorrecht om mee te mogen werken aan (bijna) alle projecten. Op dit moment ligt de focus vooral bij Clientbox. Bij dit project werk ik aan zowel de front- als backend en mag ik support leveren aan klanten. Dit laatste is misschien niet altijd mijn favoriete bezigheid, omdat ik niet van het hele systeem alle details ken, maar wel heel waardevol voor het begrijpen van de behoefte die Clientbox vervult.

Naast mijn werkzaamheden voor Clientbox, draai ik nog steeds mee in het WordPress team. Binnen dit team pak ik interne support vragen op over projecten die we de afgelopen jaren hebben opgeleverd, denk ik mee over nieuwe werkwijzen en technieken om nog betere websites te maken en ben ik er als Eugène en Corné een extra paar ogen en oren nodig hebben voor problemen waar ze tegenaan lopen. Dit alles zorgt ervoor dat mijn weken heel afwisselend zijn en ik op veel vlakken mijn kennis mag inzetten en kan bijwerken.

Nog meer impact

Deze blog begon met impact maken. Die impact maak ik op dit moment op werkgebied vooral op mijn collega’s en alle klanten die met Clientbox werken. Maar ook op persoonlijk vlak vind ik dit belangrijk. Vorig jaar hebben we als team meegedaan aan Missie 538 waarbij we €5200,- hebben opgehaald voor het Prinses Maxima Centrum. Het lijkt mij leuk om dit jaar weer zo’n project op te kunnen pakken en ook impact te hebben op een andere manier.

Bas Everaarts
Technologie