Plezier voor iedereen

Vorig jaar ontstond tijdens een uitje met een aantal vrienden het idee om tijdens de Visserijdagen in Bruinisse met een boot deel te nemen aan de jaarlijkse vlootshow. Een eenvoudig idee: we nodigen een aantal mensen uit, gaan een rondje varen en hopen op mooi weer.

Gaandeweg bedachten we dat het leuk zou zijn als er ook wat te drinken zou zijn voor onze gasten. Een muziekje zou het nog leuker maken en een dj zou het helemaal afmaken. Met een aantal ondernemers maakten we dit in een paar dagen mogelijk en DJ Carlo was bereid zijn tijd te doneren. We vonden het een leuk initiatief en daarom was het voor iedereen die meeging gratis.

Wel hadden we bedacht dat het leuk zou zijn om een goed doel te koppelen aan ons initiatief. Doordat we ze niet vroegen om te betalen voor een biertje, frisdrank of zakje chips voor de kinderen, werd er gul gegeven en haalden we een mooi bedrag op voor de Nierstichting en de Spierstichting.

Enthousiasme

Een goede reden om het dit jaar weer te doen. Na het succes van vorig jaar sloten ook andere ondernemers zich aan om een bijdrage te leveren. We hadden zelfs plekken te kort voor het aantal vlaggen dat we hadden om de boot mee aan te kleden. We herhaalden het recept van vorig jaar en we mochten de haven weer verlaten met een goed gevulde boot.

Zet jouw talent, tijd of geld in voor wenskinderen

Het is de boodschap die je kunt vinden op de website van Make-A-Wish, die stichting werd het goede doel van dit jaar. Make-A-Wish is kort samengevat een stichting die zieke kinderen even uit de dagelijkse ellende haalt door ze een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo kunnen ze worden meegenomen op een collectieve activiteit of ze laten wensen die kinderen hebben in vervulling gaan. Je kunt er alles over lezen op makeawishnederland.org

Het is bijna magisch om te zien wat hun initiatieven met kinderen doen. Jaren geleden heb ik het zelf mogen aanschouwen toen mijn zusjes mee mochten met een initiatief van Doe een Wens, zoals de stichting toen nog heette. Ik herinner me dat ze na die dag bij thuiskomst even niet ziek leken. Ze leken echt ‘even vergeten’ dat ze ziek waren doordat ze zo’n ervaring was geboden. Waanzinnig, ik ben het nooit vergeten.

Opbrengst

De rondvaart duurt in totaal ongeveer een uur en ook nu werd gul gegeven. Doordat er een slordige 20 euro per minuut werd gedoneerd konden we in die korte tijd een bedrag ophalen van € 1.205,60. Een resultaat waar we blij mee zijn en waar we alle betrokken ondernemers en opvarenden nogmaals voor willen bedanken.

Met het plezier van die dag dragen we bij aan een mooie ervaring voor een wenskind. Het is mooi om te zien wat we samen in zo’n korte tijd voor elkaar kunnen krijgen. Stel je eens voor wat er nog meer mogelijk is.

Kees Verspoor
Business & design