Met tegenzin

Het moment dat het na een relaxte zomervakantie weer tijd is om op je werk te verschijnen is voor veel mensen niet iets waar ze naar uit kijken. Of het nu met lichte, stevige of zelfs hevige tegenzin is, de kans is groot dat je niet heel enthousiast je bed uitstapt op die ochtend dat je wekker weer gaat.

Benieuwd

Voor mij was het afgelopen maandag zo ver: na in totaal drie weken zomervakantie en maar liefst twee hele fijne reisjes naar warmere oorden, mocht ik weer aan de slag. Hoewel het weer even wennen was aan het vroegere opstaan, moet ik bekennen dat ik er eigenlijk best zin in had. Benieuwd naar het eindresultaat van projecten die mijn collega’s tijdens mijn afwezigheid hebben afgerond en zin om te starten met mooie nieuwe opdrachten!

Hoe ging jij weer aan de slag na jouw vakantie? Als je jouw vrije dagen nog in het vooruitzicht hebt, probeer er dan tegen die tijd even bewust bij stil te staan. Want als je in de categorie stevige of hevige tegenzin valt, dan is het misschien nuttig om eens na te denken over wat je zou kunnen doen om dat te veranderen! Is het een kwestie van uitdaging missen, of zit je eigenlijk niet meer op je plek?

Plezier

De afgelopen weken hebben een aantal van mijn collega’s op mijn verzoek geschreven over wat voor hen de dingen zijn die ervoor zorgen dat ze -over het algemeen- zonder tegenzin naar kantoor gaan. Die redenen blijken voor iedereen anders. Maar ‘ontwikkeling’ is een aspect dat bij Vollan een belangrijke rol speelt in ieders werkplezier. Of het nu op gebied van kennis, technologie of op persoonlijk vlak is. En laat die groei nou precies zijn waar we met zijn allen voor gaan.

Het is niet dat iedereen na een vakantie huppelend binnenkomt. Maar hun lichte tegenzin bestaat vooral uit heimwee naar luie ochtenden, ongedwongen middagen en lange zomeravonden.

Was dat bij jou anders? Kijk dan eens bij onze vacatures 😉

Judith Friesen
Content & marketing