De enige constante is verandering

Een klein jaar geleden schreef ik mijn blog ‘Het is wel even wennen’ over mijn eerste half jaar bij Vivars.  Nu, een jaar later kan ik zeggen; wennen doet het nooit. Gelukkig niet. Zoals Heraclitus (die naam mag je vergeten) ooit zei: “De enige constante is verandering”. En ook dit jaar zal een jaar van verandering zijn. Zowel zakelijk als privé.

Van ik naar wij

Afgelopen jaar is ons team weer uitgebreid en met de openstaande vacatures zal deze groei dit jaar alleen maar toenemen. Dat is dus steeds opnieuw wennen. Van je eigen dingetje doen, naar teamwork en gedeelde verantwoordelijkheid. Een mooi proces waarin we steeds verder groeien. Met vallen en opstaan overigens. Zo zijn we vorig jaar begonnen met een dagelijks marketingoverleg, waarin we nieuwe en lopende opdrachten bespreken, vragen kunnen stellen maar ook elkaar op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied. Ook documenteren we processen zodat we – snel – kennis over kunnen dragen. Alles natuurlijk met als doel om de kwaliteit minimaal te handhaven en waar mogelijk te vergroten én nog beter en efficiënter samen te werken. Van ik naar wij zeg maar!

Ouwe lul

Ik was al de oudste bij Vivars, waaraan ik regelmatig word herinnerd, maar in april hoop ik 40 te worden. Nu al kan ik me verheugen op alle flauwe grappen die ik van mijn collega’s mag gaan incasseren. Voel ik me oud? Nee eigenlijk niet. Natuurlijk, in een discotheek – voor degenen die nog weten wat dat is – voel ik me gewoon een ouwe lul. Maar verder? Niet echt!

Werken in een jong team helpt hier natuurlijk zeker bij. Maar ook geprikkeld worden om je kennis en vaardigheden uit te breiden. Toen ik bij Vivars begon was ik ervan overtuigd dat ik echt goed was in het ontwerpen van websites, maar logo’s? Nee, dat moet je zelf maar doen Kees! Maar zo werkt dat dus niet, wat je niet kan, kan je leren. Ik kreeg de tijd én de ruimte om mezelf hierin te ontwikkelen en intussen heb ik al meerdere logo’s en complete huisstijltrajecten ontworpen. Dit stimuleert ook om mezelf te blijven ontwikkelen op andere vlakken. Zo waag ik me nu soms ook aan het schrijven van een tekst. En moet er een belettering voor een auto of bus ontworpen worden? Kom maar op! Kortom, ik ben nog niet te oud om te leren! 😉

Vollan 4

Hydrowatte?

Maar de grootste verandering van dit jaar zal toch wel de geboorte van ons eerste kindje worden. Over wennen gesproken. En zoals Kees al eerder schreef in zijn blog, zijn onze vrouwen ook nog vrijwel tegelijk uitgerekend. Dan komt een groter team en het documenteren van processen toch wel heel goed van pas! En als er één verandering echt zichtbaar is, dan is het wel die van een zwangerschap. Bijzonder hoe snel dat gaat! Je ziet de buik van je vrouw iedere week groeien terwijl termen als hydrofiele doeken, Tripp Trapps en Isofix je om de oren vliegen. Je leest het al, het wordt een jaar om nooit te vergeten! Ik kan niet wachten om die kleine man straks vast te houden.

Alleen maar verandering?

Is het dan alleen maar verandering wat de klok slaat? Nee hoor, er zijn op hoofdlijnen wel een aantal constanten. Zo blijf ik lekker genieten van een goed speciaalbiertje, dat zie je ook wekelijks terug op onze Instagram. Daarnaast blijf ik een hardloper en geniet van het bereiden van een mooi stuk vlees op mijn Green Egg.

Jozias Boone
Design & marketing