Waarom een SSL-certificaat?

Wanneer we een nieuwe website opleveren, adviseren we altijd om een SSL-certificaat aan te schaffen voor het domein. In de praktijk zien we dat nog niet elke website een SSL-certificaat heeft. Zonde, want het SSL-certificaat zorgt voor een beveiligde website. En dat wordt steeds belangrijker met de AVG!

Wat betekent SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer, een versleutelingstechnologie voor websites. Dat wil zeggen dat er een beveiligde laag tussen de server en de browser staat, waardoor persoonsgegevens als inloggegevens en creditcardgegevens niet bij andere partijen terecht kunnen komen. Persoonlijke informatie wordt versleuteld verzonden.

Worden er persoonsgegevens uitgewisseld op jouw website? Bijvoorbeeld via een contactformulier? Dan is een SSL-certificaat aanbevolen. Dat geldt natuurlijk ook voor webshops die betalings- en verzendgegevens verwerken. Het waarborgen van de privacy is met de ingang van de AVG nog belangrijker geworden.

SSL-certificaat website check

Om te weten of de website veilig is, kijk je naar de adresbalk. Een onveilige website maakt gebruik van het http:// protocol, en meldt steeds vaker “niet beveiligd”. Zie je een slotje en/of een https:// notatie? Dan is het een website met SSL-certificaat.

Er zijn drie gradaties in SSL-certificaten:

  • Domein Validatie
  • Organisatie Validatie
  • Uitgebreide Validatie (Extended Validation)

Deze drie soorten verschillen in validatie bij uitgifte, oftewel in hoeverre de gegevens van de aanvrager wordt gecontroleerd. Hoe strenger de validatie, hoe uitgebreider het SSL-certificaat er in de adresbalk uitziet. Bij domein validatie wordt er gecontroleerd of de aanvrager de domeinnaam beheert, en je zult alleen het slotje in de adresbalk zien. Een organisatie validatie ziet er in de browser hetzelfde uit, met het slotje in de adresbalk, maar de uitgever van het certificaat valideert naast de domeinnaam ook de gegevens van het bedrijf. Bij uitgebreide validatie staat het slotje en de bedrijfsnaam in het groen, wat je vaak bij webshops en banken ziet. De uitgever valideert het beheer van de domeinnaam, de bedrijfsgegevens en controleert of het bedrijf goed geregistreerd staat bij de KvK.

Waarom is SSL belangrijk?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom elke website een SSL-certificaat zou moeten hebben:

  • Veilige website
  • Vertrouwen
  • Google rankings

HTTPS betekenis

HTTPS zorgt voor een veilige verbinding tussen browser en website. HTTPS beveiligt deze verbindingen met versleutelingstechnologie: SSL. Je maakt dus verbinding met een veilige website, en geen neppe variant. Het SSL-certificaat zorgt ervoor dat de bezoeker je website vertrouwt. Google vindt beveiligde websites zo belangrijk dat het is opgenomen in het algoritme. SSL heeft dus ook een positief resultaat heeft op de ranking van je website!

Hoe stap ik over?

Het aanvragen van een SSL-certificaat werkt via je hostingprovider. Je kunt, als je klant bent, een SSL-certificaat bij ons bestellen. We regelen het certificaat en voeren meteen een website check uit om er zeker van te zijn dat alle functionaliteiten van je website ook met SSL naar behoren werken. Als je geen klant bent kunnen we je adviseren. Stuur je vraag, of laat ons contact met je opnemen.

Heb je een vraag?

Laat het ons weten, we helpen je graag vooruit!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.