Meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina

Ben jij een B2B ondernemer, dan wil je je werk natuurlijk aan zoveel mogelijk zakelijke klanten laten zien. LinkedIn is daarvoor een interessant platform. Maar hoe zorg je nou voor die gewenste volgers op je LinkedIn bedrijfspagina? Lees hier onze tips.

Hashtags volgen & reageren als bedrijf

Het is je misschien wel opgevallen dat je niet uit naam van je bedrijf op content van anderen kan reageren. Maar stel dat jouw dienst of product hét antwoord biedt op die ene vraag die iemand stelt? Dan kun je daar uit persoonlijke titel op reageren, maar soms wil je ook gewoon direct je bedrijf in de schijnwerpers zetten.

Er is een soort work-around. Werkt niet altijd, maar des te leuker als het wél lukt en op deze manier iemand van advies te voorzien en meer interactie én volgers te krijgen. Zo doe je dat:

  • Ga naar je LinkedIn bedrijfspagina en zorg dat je deze als admin bekijkt
  • Rechts zie je een kolom genaamd beheren, hier staan hashtags. Klik op het edit-icoontje
  • Voeg 3 relevante hashtags toe en sla deze op
  • Nu je terug bent op je bedrijfspagina, kun je op één van de hashtags klikken
  • Check of er relevante content tussen staat. Wil je reageren? Dan zul je zien dat dat nu wel uit naam van je bedrijf kan!

Je kunt de hashtags altijd aanpassen. Dus zie je een post op de tijdlijn (met hashtags) waar je op zou willen reageren, wijzig dan even de hashtags die je volgt.

Connecties uitnodigen

Wil je het meteen groots aanpakken, dan is dit het proberen waard. Jouw netwerk op LinkedIn is de basis, dus zorg dat die aanwezig is of dat je daar ook aan werkt. Ga op je LinkedIn bedrijfspagina naar tools voor beheerders en selecteer connecties uitnodigen. Je kunt elke maand 100 connecties uitnodigen om je LinkedIn pagina te gaan volgen. Zo kan het snel gaan. In je LinkedIn statistieken kun je trouwens snel checken of het de goede kant op gaat.

Openbare URL

Heb jij de openbare URL van je LinkedIn pagina al gepersonaliseerd? Meestal is dit al linkedin.com/company/jouwbedrijfsnaam, maar soms bestaat de URL uit een reeks cijfers. Via tools voor beheerders en de optie openbare URL bewerken kun je dit checken en aanpassen. Deel de URL ook vooral via je website, andere social media kanalen, e-mailhandtekening en ga zo maar door.

Dus… wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Vivars en onze tips voor jou als ondernemer?

Volg ons op LinkedIn!

Heb je een vraag?

Laat het ons weten, we helpen je graag vooruit!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.