De Google Ads adverteerdersverificatie uitvoeren

Als online marketing bureau beheren we tientallen Google Ads accounts voor onze klanten. Steeds vaker vinden we in de dashboards de melding dat we een identiteitsverificatie moeten uitvoeren. Eén keer is dit fout gegaan – met een geblokkeerd account als gevolg. Om te voorkomen dat het jou ook overkomt, helpen we je graag op weg met meer informatie over de Google Ads verificatie.

Wat houdt het precies in, en waarom is de verificatie belangrijk?

De identiteitsverificatie is bedoeld om de eigenaar van een advertentieaccount inzichtelijk te maken. Het gaat dus om transparantie en veiligheid. Door de verificatie geef je aan dat je als bedrijf daadwerkelijk staat ingeschreven bij de KvK en dat geeft de klant meer zekerheid dat je te vertrouwen bent.

De gebruiker van Google kan bij de advertenties checken wie de eigenaar ervan is. Naast de gesponsorde items in de zoekresultaten kun je op de drie bolletjes klikken. Er opent een scherm waar onder andere staat: Over deze adverteerder. Je ziet vervolgens de naam van het bedrijf achter de advertentie. Als het bedrijf geen verificatie heeft uitgevoerd, zie je deze informatie niet verschijnen.

Voordelen

Google biedt een aantal lokkertjes om je de verificatie uit te laten voeren. Na de verificatie krijg je toegang tot twee functies. Ten eerste kun je je logo en bedrijfsnaam instellen zodat deze vertoond kunnen worden bij je advertenties. Ten tweede kun je bij je advertenties ook afbeeldingen uploaden. Zo worden je advertenties op meer plekken zichtbaar. Het grootste voordeel voor de zoeker is de betrouwbaarheid dat jij een echt bedrijf en een geverifieerde adverteerder bent.

Hoe verifieer ik mijn bedrijf?

Beheer je zelf een Google Ads account voor SEA? Dan is het aanbevolen om de verificatie zo snel mogelijk uit te voeren. Doe dit ruim voor de gestelde deadline. Let op, doe je de verificatie niet, dan wordt je Google Ads account opgeschort en kun je niet meer adverteren.

Voordat je aan de adverteerdersverificatie begint, kun je alvast twee documenten opzoeken:

  • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs;
  • Je KvK-uittreksel. Je kunt een digitaal uittreksel aanvragen bij de KvK.

Is dit geregeld? Oké, dan kun je inloggen bij Google Ads. Klik op de melding om de adverteerdersverificatie te starten, of klik in het menu op tools en instellingen > adverteerdersverificatie.

In de vervolgstappen geef je aan of je een reclamebureau bent of niet en of je zelf betaalt voor de advertenties. Daarna vul je de naam in die op je identiteitsbewijs staat en je adres. Bij bedrijfsnaam vul je de exacte bedrijfsnaam in die in het KvK-uittreksel staat en ook hier vul je het adres in. Soms wordt er gevraagd om een KvK-uittreksel te uploaden, maar dit is niet altijd het geval.

Per mail ontvang je een bevestiging. Meestal is de verificatie al binnen een paar dagen afgerond.

Heb je een vraag?

Laat het ons weten, we helpen je graag vooruit!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.