Social media uitbesteden

Je weet hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn op social media. Maar ondanks al je goede voornemens lukt het steeds niet om je social media berichten te bedenken of consistent te posten. Daarom denk jij er over na om je social media uit te besteden. Maar waar moet je aan denken als je jouw social media gaat uitbesteden? En waar mag je op rekenen?

Social media uitbesteden zorgt voor ideeën en consistentie

Wanneer je op zoek gaat naar een partij om je social media uit te besteden wil je er zeker van zijn dat de berichten die namens jou geplaatst worden aansluiten bij wie je bent en wat je zelf voor ogen hebt. Het is daarom belangrijk om niet zomaar met een partij in zee te gaan die jou allerlei beloftes doet, wees kritisch tijdens je selectie!

Werkwijze social media uitbesteden
Hoe gaat het bureau dat je voor ogen hebt te werk? Wat moet je zelf doen en hoe hou je toch enigszins de controle over wat er names jou online geplaatst wordt?

Zelf werken we met een contentplanning voor social media berichten. Dat betekent dat wanneer je jouw social media bij ons uitbesteedt, we berichten schrijven voor een bepaalde periode. Meestal bestaat een contentplanning uit een periode van een maand.

Schrijven en plannen
Zo weet je een maand van te voren welke berichten er sowieso online gaan komen. In de meeste gevallen maken we gebruik van social media software zoals Later, waarmee we de berichten kunnen plannen op Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin Pinterest en TikTok. Nadat de social media berichten door jou zijn goedgekeurd plannen we ze dus ook voor je in. We kijken hier kritisch naar het moment dat jouw social media bericht online wordt geplaatst. In het geval van Instagram doen we dit op basis van data die onder andere laat zien wanneer jouw volgers online zijn.

Social media uitbesteden
Wanneer je jouw social media gaat uitbesteden is natuurlijk de insteek dat je er zo min mogelijk werk aan hebt. Daarom wil je niet alleen van te voren weten wat er geplaatst gaat worden, het is ook fijn om in te spelen op actualiteiten. Wij vinden het onze taak om mee te denken en te zorgen dat we een actieve houding aannemen. Dit doen we door de ontwikkelingen in jouw business te volgen en bij jou de vraag neer te leggen of het interessant is om over bepaalde actualiteiten social media berichten te schrijven.

Wat kost dat dan?

Voordat je aan de slag gaat met het uitbesteden van je social media marketing wil je natuurlijk weten aan welke kosten je moet denken. Daarom hebben we een aantal vragen voor je. Op basis daarvan kunnen we je een indicatie geven van de kosten.