E-mailmarketing met ActiveCampaign

Wanneer je online een bestelling plaatst via een webshop is het normaal dat je een bestelbevestiging ontvangt. Zo weet je dat je bestelling succesvol is geplaatst en door de verkopende partij is ontvangen.

In veel gevallen is dat niet de laatste e-mail die je zal ontvangen. De verkoper van de webshop wil soms weten of je tevreden bent en vraagt je een recensie achter te laten of blijft je informatie sturen om te zorgen dat ze op je radar blijven zodat je ze één niet vergeet en twee misschien wel meer gaat kopen.

Bij Vollan hebben we de mensen en tools om jouw strategie voor e-mailmarketing in Zeeland te ontwikkelen en uit te voeren

Op de hoogte blijven

De e-mails die je ontvangt horen tot de marketingactiviteiten van dit bedrijf en we noemen dit e-mailmarketing. In het voorbeeld gaat het om de opvolging van een bestelproces of het aanzetten tot een nieuwe aankoop, maar e-mailmarketing kan ook worden ingezet om tips of nieuws toe te sturen, of om de laatste nieuwe functionaliteiten van je softwarepakket te delen. Zo houdt de versturende partij jou op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deze e-mails worden niet één voor één met de hand verzonden, het gebeurt automatisch. Vaak zijn ze wel gepersonaliseerd want je naam staat erin. Dat wordt gedaan met behulp van e-mailsoftware.

Klanten informeren per e-mail

Mailchimp en ActiveCampaign zijn voorbeelden van e-mailsoftware om je e-mailmarketing mee uit te kunnen voeren. Wij maken gebruik van ActiveCampaign voor onszelf en onze klanten. Zo kunnen we de doelgroep voorzien van de juiste boodschap op het juiste moment en dat helemaal automatisch.

E-mail automatiseringen inzetten in de klantreis

Met de e-mailsoftware kun je je klanten met minimale inspanning blijven informeren door ze geautomatiseerd e-mails of nieuwsbrieven toe te sturen. Eén van de handige functies van e-mailsoftware is het opzetten van automations. Een automation is een reeks van acties en/of e-mails die automatisch worden verzonden met een bepaalde tijd of afhankelijkheid ertussen.

Dus wanneer jij de contactgegevens van je potentiële klant hebt weten te verkrijgen, dan kun jij diegene – een reeks – e-mails laten sturen zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen.

Een gerichte boodschap voor iedere relatie

Door – automatisch – kenmerken aan een relatie mee te geven kun je binnen je automation voorwaarden meegeven aan de e-mailflow. Stel dat iemand al klant is dan heeft de relatie bijvoorbeeld de tag ‘klant’. Wanneer je in je automation zegt, als de relatie niet de tag ‘klant’ heeft stuur dan een welkomstboodschap.

Een ander voorbeeld is dat je dit op productniveau doet. Stel iemand besteld een barbecue in je webshop, dan geef je op basis van de bestelling de producttag barbecue mee. Vervolgens kun je een automation maken waarmee je zegt, als iemand het product barbecue heeft besteld, stuur dan een eerste mail met accessoires die bij de barbecue horen en een derde mail met tips voor de keuze voor de juiste houtskool.

Zo voorkom je dat je één mail maakt voor iedereen, maar je boodschap wordt specifiek en sluit aan bij de behoefte of het gedrag van de ontvanger.

E-mailmarketing bied je dus tal van mogelijkheden en ActiveCampaign biedt hier als e-mailsoftware mooie oplossingen. Niet alleen de automations, maar je kunt deze tool ook gebruiken om nieuwsbrieven handmatig te verzenden of te plannen.

Jouw business. Iedere dag beter

Wil jij weten wat marketing voor jou kan betekenen?