ctrlDNS
DNS management software

Iedereen die domeinnamen in beheer heeft zal direct of indirect te maken krijgen met het bewerken, toevoegen of verwijderen van DNS records. Als je hier ervaring mee hebt, weet je niet alleen hoeveel tijd het beheer ervan in beslag kan nemen, maar ken je ook de frustratie en vertraging die kan ontstaan wanneer een domeinnaam niet door jou zelf wordt beheerd. We gingen op zoek naar een tool en vonden deze niet, daarom hebben we zelf een DNS management tool ontwikkeld: ctrlDNS.

Ik wil even toegang om zelf wat DNS records te kunnen beheren

Daarnaast krijg je als beheerder vast wel eens de vraag van derden of je wilt zorgen dat ze toegang kunnen krijgen tot je domein portal om zelf ‘even’ wat DNS records te beheren. Dat klinkt natuurlijk heel logisch voor degene die de vraag stelt, maar praktisch gezien betekent dit vaak dat je toegang moet geven tot al je domeinnamen en dat ga jij natuurlijk niet doen!

Als ontwikkelaars beheren we honderden domeinnamen, hosting- en emailoplossingen. Dus hebben we de afgelopen 10 jaar met grote regelmaat vragen gehad van systeembeheerders, ICT partijen en conculega’s om DNS records te kunnen beheren. Maar ook onze eigen collega’s moeten af en toe eens een record toevoegen of wijzigen, deze vragen kwamen altijd binnen bij onze collega Corné. Die werd daar niet altijd even vrolijk van, dus dat hebben we opgelost.

ctrlDNS is dé oplossing voor iedereen die domeinnamen in beheer heeft of wil kunnen beheren

Met ctrlDNS zorg je ervoor dat zowel jij als anderen de DNS-zone van een domeinnaam kunnen beheren zonder dat je direct alle toegang of een gebruikersnaam en wachtwoord hoeft te delen. Jij bepaalt wie er toegang heeft tot welke domeinnamen én met welke rechten. Kortom, totale controle!

We hebben koppelingen met verschillende providers zoals Exonet, Openprovider, TransIP en Cloudflare. Staat jouw provider er (nog) niet bij? Neem dan contact met ons op.

Uitgelichte functionaliteiten

Je kunt koppelingen leggen met één of meerdere providers. Ook als je meerdere accounts bij één provider hebt kun je deze toevoegen. Jij maakt de keuze om enkele zones te importeren of alle zones van een provider te importeren en automatisch bij te laten werken zodra er een nieuwe registratie bij je provider plaatsvindt.

Je kunt domeinnamen (zones) delen met je collega’s en met externe partijen. Je geeft ze toegang tot een specifieke zone of een reeks van zones. Die je natuurlijk ook heel eenvoudig weer in kunt trekken.

Het toevoegen, wijzigen of verwijderen van een DNS record kan wel eens op een moment moeten gebeuren dat je niet wakker bent, of net even niet aan het werk bent. Met de plan-functie is dit geen punt meer.

Gebruik je vaker een bepaalde set DNS records? Dan is dit een functie die je zeker kunt waarderen. Op een template stel je deze records samen om die vervolgens bij het aanmaken van een zone te selecteren en alle records van het template direct op je zone te importeren.

Op je dashboard vind je een logboek met alle acties die worden uitgevoerd op jouw zones. Je ziet wie, wat, wanneer heeft gedaan en welke records zijn aangepast, toegevoegd of verwijderd.

Wil je ctrlDNS whitelabel gebruiken? Je geeft je klanten toegang tot de omgeving in je eigen huisstijl. Dit ziet er niet alleen stoer uit, maar voelt ook voor je klant vertrouwd.

Het is goed mogelijk dat je ctrlDNS voor je klanten in wilt zetten. Dan kun je gebruik maken van ons resellermodel. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Maak jij tijd voor een demo?

Laat van je horen en we plannen een demo met je in om je te laten zien welke functionaliteiten je in ctrlDNS zult vinden. Ontdek zo hoe jij in de toekomst je DNS records gaat beheren.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.