Ontwikkeling van een nieuwe huisstijl

Jij overweegt om een nieuwe huisstijl te laten ontwikkelen en je bent hiervoor op zoek naar mensen die dit voor je kunnen doen. Het zal dan ook geen toeval zijn dat je nu op onze website verblijft, want zoals je inmiddels hebt kunnen zien of nog gaat zien bij ons werk, ben je bij ons aan het juiste adres voor je nieuwe huisstijl.

Aan de slag met een nieuwe huisstijl

Je huisstijl moet passen bij je business. Kleren maken de man, zo is het ook bij een huisstijl. Daarom wordt een nieuwe huisstijl ontwikkeld op basis van jouw verhaal, de dingen die je doet en hoe je ze doet. Het is een doorvertaling naar vormen, typografie en kleuren die jouw business een uitstraling geven die aansluit op wat je uit wilt stralen. Kleur, vormen en typografie bepalen namelijk hoe je overkomt bij je doelgroep. De ene letter oogt vriendelijk, terwijl de andere hard en schreeuwerig over kan komen en dat geldt voor kleurgebruik net zo. Afhankelijk van wat bij jou en je business past, maken we een keuze. We gaan stap voor stap te werk, als je net gaat starten, maar ook als je bij ons komt voor een rebranding.

01. Kennis

Om een goede doorvertaling te maken van jouw business is het belangrijk dat we je leren kennen. Een huisstijl moet aansluiten bij wie je bent, wat je doet, wat je uit wilt stralen en hoe je over wilt komen. De verdieping in jouw business is de eerste stap in de ontwikkeling van je nieuwe huisstijl.

02. Inhoud

Je huisstijl komt straks terug in al je merkdragers. Die merkdragers nemen we mee in het concept bij de ontwikkeling van je nieuwe huisstijl. Je wilt namelijk niet alleen een mooie nieuwe huisstijl, maar een totaalplaatje. Daarom inventariseren we wat je nodig hebt, van visitekaartje tot het welkomstbordje van je kantoorpand.

03. Concept

Nu we ons hebben verdiept in je bedrijf en hebben besproken wat er nodig is, gaan we aan de slag met het concept. Hierin kiezen we kleuren en typografie en ontwikkelen we je logo. Op basis van deze elementen gaan we aan de slag met een beeldtaal en de uitwerking van je merkdragers zoals we hebben besproken.

04. Implementeren

Het concept dat we hebben gepresenteerd is helemaal naar je zin en dan gaat het beginnen. De implementatie van je nieuwe huisstijl. Als je start is het een kwestie van producten kiezen en bestellen, maar wanneer je een bestaande huisstijl gaat veranderen komt er meer bij kijken. Geen zorgen, we weten hoe dat werkt!

05. Bewaken

Je nieuwe huisstijl is nu goed. Dat willen we graag zo houden en daarom documenteren we alle toepassingen en regels omtrent je huisstijl in een huisstijlhandboek. Dit handboek, ook wel brandguide genoemd, laat zien hoe je huisstijl mag worden toegepast, met welke kleuren en typografie en wat er absoluut niet mag!

Offerte aanvragen

Voordat je aan de slag gaat met de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl, wil je natuurlijk weten aan welke kosten je moet denken. Daarom hebben we een aantal vragen voor je. Op basis daarvan kunnen je een indicatie geven van de kosten.