Vollan genieten

Het is voor ons al tijden vaste prik om rond de middag een bezoek te brengen aan Proost in Zierikzee waar we een bier uit kiezen om van te genieten tijdens onze vrijdagmiddagborrel. We beoordelen het bier met een aantal sterren en delen dit vervolgens op ons Instagram account. Tijdens die vrijdagmiddagborrel besloten we om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan; het brouwen van een eigen bier!

Brouwen met de Toekomst

We raakten in gesprek met Martijn en Loes van Brouwerij de Toekomst. Voordat we hier terecht kwamen hadden we al een aantal van hun brouwsels uitgebreid getest en al snel waren we er over uit dat Martijn ons kon helpen bij het brouwen van ons eigen bier.

In de brouwerij van de Toekomst besloten we dat ons eerste bier een blond bier moest worden. Toegankelijk voor iedereen die van bier houdt en het hele jaar geschikt om van te genieten.

Niet zomaar een doorsnee blond bier

Nadat we inmiddels heel wat bieren geprobeerd hadden, waren we het er unaniem over eens dat ons blond bier een speciale toevoeging nodig had. Een toevoeging op de smaak die het niet alleen speciaal, maar ook herkenbaar zou maken.

Zo kwamen we uit op de toevoeging van een gin. De Rascal Gin om precies te zijn. Zo was ons blond bier plotseling geen ‘gewoon blondje’ meer, maar een Blond Gin infused.

Proost!

Half december zat ons biertje dan eindelijk in de fles en toen een pallet vol bier op kantoor werd afgeleverd, konden we niet wachten om onze Vollan Genieten Blond  te proeven. Nadat we het bier op advies van Martijn nog braaf -maar met moeite- een weekje hebben laten staan om te bezinken, konden we ons eerste eigen biertje inschenken. In een bijpassend glas, uiteraard.

Inmiddels hebben we er (al meerdere keren) mee kunnen proosten en ons geduld is beloond: vollan genieten!

De levering van ons bier viel toevallig samen met Missie 538, waarvoor we een actie op hebben gezet om geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum. Zo hebben we tegelijkertijd alle gulle donateurs mee kunnen laten genieten van ons biertje.

Ook ons bier proberen?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.