API's

Je wilt verschillende databronnen of applicaties die je gebruikt, of wilt gaan gebruiken, met elkaar laten communiceren. Een API (Application Programming Interface) is dan een waardevol hulpmiddel. Met de ontwikkeling van een API kun je data uit die verschillende databronnen of applicaties samenbrengen en gebruiken voor nieuwe toepassingen. Een bijkomend voordeel is dat je ontwikkelde functionaliteiten op die manier ook beschikbaar kunt maken voor anderen of data uit jouw systemen kunt laten ontsluiten via de API.

API first ontwikkelen van jouw applicaties

Op het moment dat jouw applicatie API first ontwikkeld wordt, geeft dit als voordeel dat de techniek en de interface los van elkaar bestaan. Dat wil zeggen dat de interface tegen de API praat en de daadwerkelijke acties daar plaatsvinden, zonder dat deze afhankelijkheid kent van je interface of overige functionaliteiten. Je kunt kleine, opzichzelfstaande functionaliteiten ontwikkelen, die zonder afhankelijk te zijn van elkaar, samen te gebruiken zijn.

Zo ben je in staat om de functionaliteiten en informatie op verschillende manier te tonen en beschikbaar te maken voor andere systemen of toepassingen. Op deze manier laten we processen en data efficiënter werken voor jouw business.

Jouw business. Iedere dag beter

We zien jouw vraagstuk graag tegemoet!