Animaties

Je hebt een product, dienst of werkwijze waar je het één en ander over wil uitleggen. Voldoende toelichting en voorbeelden zijn écht nodig om te zorgen dat de ontvanger van je boodschap alle ins en outs leert kennen van het betreffende onderwerp binnen je business. Het is verleidelijk of zelfs nodig om een heel boekwerk te schrijven met alle details over het betreffende onderwerp, maar de kans dat je iemand zal verleiden om dit allemaal te gaan lezen is bijzonder klein.

Onze aandachtsspanne is niet veel langer dan 8 seconden

Het is wetenschappelijk onderzocht dat onze aandachtspanne een bepaalde tijd kent. Of dit nu 8, 12 of 16 seconden is, feit is dat we zo veel uitingen binnenkrijgen dat we selectief zijn in wat we interessant vinden. Dat doen we overigens niet bewust, maar die keuze maakt ons brein automatisch.

Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je in de eerste seconden interessant genoeg bent om de ontvanger van je boodschap te triggeren om iets te lezen of te bekijken. Concreter: hoe minder inspanning het vergt om een boodschap tot je te nemen, des te groter de kans dat je dit ook écht gaat doen.

Een animatievideo is dan een mooi middel om je boodschap snel, beeldend en volledig over te brengen. Zo kun je met een animatievideo in 30 seconden laten zien waar je misschien wel vier A4’tjes tekst voor nodig zou hebben. Waar zou je zelf voor kiezen?

Jouw business. Iedere dag beter

Gaan wij samen bouwen aan jouw business?