Positionering

Het proces van positioneren draait in essentie om de vraag hoe jij wilt dat anderen jouw business zien. Het zorgt voor een associatie in het brein van je doelgroep en daar heb jij invloed op. Grote kans dat je bij Heineken denkt aan de groene fles, bij Amstel aan vriendschap en bij Red Bull aan extreme sports. Voor al die merken geldt dat ze gekozen hebben voor een onderscheidende factor waarin ze uniek, de eerste of de beste zijn. Het zijn specifieke elementen of acties die ervoor zorgen dat ze worden onthouden door hun doelgroep.

Positionering draait om het benadrukken van bepaalde eigenschappen

Positionering speelt dan ook een belangrijke rol bij het verkrijgen van zichtbaarheid en aandacht bij de doelgroep die je zoekt. De voornaamste doelstelling van een sterke positionering is om het aanbod of je naam van de business op te laten vallen in de massa. Jij wilt namelijk altijd top of mind zijn!

De positionering van je business bepaalt of mensen naar je luisteren, van je willen kopen en bij je willen werken. Het is daarom van levensbelang dat het klopt en authentiek is. Je positionering is het fundament voor wat jij je klanten belooft en het mag geen trucje zijn.

Zo is ‘iedere dag beter’ onze belofte, maar ook dat wat we nastreven. Niet alleen voor jouw business, maar ook voor onszelf. We dagen onszelf uit om iedere dag beter te worden. Doe je mee?

Jouw business. Iedere dag beter

Gaan wij samen bouwen aan jouw business?