Branding

Je bent wat je uitstraalt! Je zal bij iemand in een driedelig pak met zijn haar in de gel een andere associatie hebben dan bij iemand in een kapotte trui, rafelige spijkerbroek en een petje op. Dat zegt niets over de persoonlijkheid, kennis en kunde van deze personen, maar je hebt wel een eerste indruk opgedaan. Onbewust heb jij zelfs al een hele concrete mening gevormd. Je uitstraling bepaalt namelijk wie je aantrekt of juist afschrikt.

Branding is wat mensen over je zeggen als je er niet bent

Daarmee doelen we op de ervaringen die mensen over je uitwisselen. Wat zou iemand over je zeggen als ze volkomen eerlijk kunnen zijn? Als jij belooft dat je stipt op tijd bent, maar je bent altijd een half uur te laat, is er een mismatch in je actie en belofte. Grote kans dat iemand je als onbetrouwbaar bestempelt, wat overigens niets zegt over de kwaliteit van je dienst of product.

Wat je uitstraalt en belooft moet overeenkomen met wat je echt bent en doet. Dat zorgt voor betrouwbaarheid. Daarnaast zorgt consistentie in je uitingen ervoor dat mensen bij het zien van zo’n uiting direct weten dat deze van jou afkomstig is. Kleur, typografie en beeldtaal zorgen voor die herkenbaarheid. Het vormt jouw visuele identiteit die iedereen herkent.

Denk maar eens aan een supermarkt met een blauw logo beginnend met een A. Grote kans dat je er twee kunt bedenken, maar er was er één die als eerste in je gedachten zat.

Jouw business. Iedere dag beter

Gaan wij samen bouwen aan jouw business?