Beleef de Oosterschelde op de MS Onrust

Voor MS Onrust hebben we in 2021 de website vernieuwd en een bestelomgeving gebouwd. Die investering wil je als ondernemer natuurlijk wel terugverdienen. Daarom zijn we actief aan de slag gegaan met online marketing. Met SEO, social media, e-mailmarketing en conversie optimalisatie zorgen we dat iedereen die op rondvaart over de Oosterschelde wil, een plekje boekt op de MS Onrust.

Vindbaar­heid

Als ondernemer en marketeer wil je toewerken naar een doel. De omzetgroei van vorig jaar willen we doorzetten. Maar je begrijpt dat het nodig is om vanuit dat grote geheel in te zoomen op de kansen om dat te gaan realiseren. Om de omzet te laten groeien, moeten we naamsbekendheid opbouwen en moet er websiteverkeer zijn. Daarom werken we aan de vindbaarheid in de zoekmachine.

Sta je bovenaan in de zoekmachine, dan is de kans op een klik 27,6%

We streven naar top rankings in de zoekmachine op alle zoekwoorden die voor Jacqueline en Marcel interessant zijn. Alles rondom rondvaarten in Zeeland dus!

Vorig jaar hadden we een top 10 ranking voor 15 zoekwoorden, en nu staan 70 zoekwoorden in de top 10 van de zoekresultaten. Er zijn zelfs 250% meer zoekwoorden met een nummer 1 ranking. Denk aan zoekwoorden als rondvaart Zierikzee als boottocht Schouwen-Duiveland.

Wist je dat de kans dat iemand klikt op het 1e resultaat in de zoekresultaten 27,6% is? 10x meer dan de vermelding op de 10e plek!

Groeien

Dat de vindbaarheid in de zoekmachine verbetert, zien we ook terug in het websitebezoek. Organisch verkeer is het grootste kanaal. Dat wil zeggen: de meeste bezoekers komen op de website binnen doordat ze in de zoekmachine zochten, en op de vermelding van de MS Onrust klikten. In een jaar tijd kwamen er 20% meer organische bezoekers naar de website.

Het is natuurlijk fijn als die bezoekers ook wat opleveren. Gelukkig is dat wel het geval: er worden offertes aangevraagd, ze nemen contact op of boeken direct een plekje aan boord.

Hoe doen we dat?

Een goede planning is belangrijk. We houden er rekening mee dat de resultaten van SEO een paar maanden kunnen duren. Tegelijkertijd wil je natuurlijk wel dat de rankings beter zijn op het moment dat het seizoen voor rondvaarten van start gaat.

In de planning zorgen we ook voor een mix van informatieve zoekwoorden en hele specifieke zoekwoorden, met hoge en lage zoekvolumes en mate van concurrentie. Daar schrijven we vervolgens landingspagina’s voor of we verbeteren de huidige pagina’s inclusief afbeeldingen, call to actions, meta titels en omschrijvingen en interne linkjes. Zo bouwen we per onderwerp aan de autoriteit in de zoekmachine.

Nieuwe inzichten

Alhoewel online marketing doorlopend gebeurt, is het goed om zo nu en dan even stil te staan bij de werkzaamheden, de resultaten én de markt. Dat geeft soms vernieuwde inzichten. Zo bleken er veel mensen af te haken in de derde stap van het boekingsproces. Door de obstakels in kaart te brengen en onzekerheid bij de bezoeker weg te nemen, kunnen we de uitval terugbrengen. Met als resultaat: extra boekingen!

Genieten

De social media volgers kennen de MS Onrust al, of ze nou wel of niet mee zijn geweest op rondvaart. Social media wordt voornamelijk ingezet om sfeerbeelden te delen. Want als je een foto ziet van een stralend zonnetje, op een schip op de Oosterschelde, met een hapje en een drankje erbij… Dan kan het bijna niet anders als dat je denkt “ah dat lijkt me echt genieten!”. Dat versterkt de positieve associatie. Goede fotografie kan daarbij niet ontbreken en daarom sturen we regelmatig een fotograaf op stap die we briefen over onze wensen.

Mooie resultaten

Jouw business. Iedere dag beter

Wil jij weten wat marketing voor jou kan betekenen?