Marketing voor Haardhout.eu

Een nieuwe webshop gooi je online en de bestellingen volgen vanzelf, toch? Nee, zo werkt het inderdaad niet. Dus toen de webshop voor Haardhout.eu een paar jaar geleden liveging, mochten we direct aan de slag met de online marketing. Met de inzet van SEO, SEA en e-mailmarketing helpen we Frans Koopman aan een groei in klanten en omzet.

Lange termijnvisie

We leggen regelmatig uit dat SEO niet van de ene op de andere dag nummer 1 rankings of omzet oplevert. Haardhout.eu is het bewijs dat SEO op de langere termijn zeker wel rendeert. De zoekmachine optimalisatie voor Haardhout.eu bestaat enerzijds uit landingspagina’s voor locaties. Iemand die uit Zierikzee komt, gebruikt bijvoorbeeld de zoekterm Haardhout Zierikzee. Daar spelen we op in. Anderzijds geven we antwoord op vragen als ‘welk haardhout is het beste voor de openhaard?’. Door SEO wordt de webshop steeds beter vindbaar. Ruim een kwart van de opbrengst is te danken aan organische bezoekers.

Gedreven door data

In het verleden werden big bags om verschillende redenen niet online aangeboden. De data lieten echter zien dat de big bag haardhout een heel gewild product is. We gingen het product adverteren en lieten er zoekmachine optimalisatie op los. Het resultaat: de big bag is een absolute bestseller en zorgt dan ook voor de hoogste omzet.

Pieken op het juiste moment

Het najaar en de winter is het seizoen om haardhout in te slaan. Om dat moment wil je er alles aan doen om de klant naar je toe te trekken. Dat doen we door de zoekmachine advertenties (SEA) op te schalen en klanten die al een keer besteld hebben, een e-mail te sturen om te vragen of de houtvoorraad misschien moet worden aangevuld. Timing is belangrijk voor Haardhout.eu. Hoe kouder het land, hoe warmer de resultaten.

Uitgelichte resultaten

Jouw business. Iedere dag beter

Wil jij weten wat marketing voor jou kan betekenen?