Peet geeft ICT betekenis

De samenwerking met Peet ICT begon in 2020 met de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl en website. Na de livegang van de nieuwe website was het tijd om de vindbaarheid in de zoekmachine op te gaan bouwen. Peet ICT wil namelijk bekend zijn als dé lokale partij die je belt als je je ICT-oplossingen goed geregeld wilt zien! Met andere woorden: Peet geeft ICT betekenis en dan moet je lokaal goed gevonden worden.

Net wat beter

Daarom werken we doorlopend aan zoekmachine optimalisatie (SEO). Enerzijds door de bestaande pagina’s te optimaliseren, en anderzijds door nieuwe pagina’s te schrijven. We focussen niet op kwantiteit, maar op kwaliteit. De manier van schrijven kan soms net wat beter en andere keren ontdek je nieuwe zoekwoorden die mooi aansluiten bij het content cluster. Zo blijf je continu bijschaven. SEO is niet een eenmalige taak die je kunt afvinken en nooit meer hoeft te doen. Zo lang mensen blijven veranderen, en Google ook trouwens, verandert ook de behoefte en de manier waarop ze hun informatie zoeken. En daar wil je bij aansluiten!

Inzoomen

Peet ICT wil natuurlijk vindbaar zijn op zoekwoorden als ICT Goes en systeembeheer Zeeland en daar zijn dan ook landingspagina’s voor. Maar daar stoppen we niet: wij vinden het belangrijk om ook te optimaliseren voor wat bredere zoekwoorden met een hoger zoekvolume om de autoriteit in de zoekmachine uit te bouwen. Zo werken we bijvoorbeeld aan een cluster over narrowcasting. Je kunt narrowcasting zien als kapstok, en daaronder hangen de haakjes met zoekwoorden als wat is narrowcasting, narrowcasting software, narrowcasting beeldschermen, narrowcasting wachtkamer, narrowcasting horeca en narrowcasting interne communicatie. We zoomen in per kapstok, en voorzien de kapstokhaakjes van passende landingspagina’s. Het geheel wordt logisch aan elkaar verbonden met interne linkjes.

In een jaar tijd is organisch verkeer het belangrijkste acquisitiekanaal geworden voor Peet ICT. Natuurlijk zijn er nog kansen die we graag willen oppakken. Zo willen we de referentieprojecten verder uitwerken, de SEA-campagnes optimaliseren en e-mailmarketing nog gerichter inzetten.

Uitgelichte resultaten

Jouw business. Iedere dag beter

Wil jij weten wat marketing voor jou kan betekenen?