Precies wat jouw klant zoekt

Als ondernemer wil je potentiële nieuwe klanten niet mislopen. Daarom is het interessant om te weten welke bedrijven er op je website rondkijken én welke pagina’s er bezocht worden. Als er pagina’s zijn bekeken die gaan over een bepaalde dienst, kun je je pijlen nauwkeurig op deze lead richten en inspelen op de getoonde interesse. Door jouw diensten aan te bieden in een mail die hier specifiek op in gaat.

Onlangs hebben we deze opzet toegepast voor een klant die zich meer wil gaan richten op de zakelijke markt. Gebaseerd op de branche van het bedrijf dat de website bezoekt, krijgt een interessante lead een gerichte mail. Daarin wordt gecommuniceerd wat beide bedrijven voor elkaar kunnen betekenen en wordt de mogelijkheid geboden om contact op te nemen.

Ontwikkelingen volgen

Op dit gebied zijn er diverse tools op de markt en nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Daarom bezocht ik eind maart de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs te Utrecht. Op dit e-commerce event heb ik me laten inspireren wat betreft de nieuwste trends op het gebied van SEO, SEA en E-Commerce.

Tijdens dit bezoek heb ik verschillende lezingen gevolgd om te weten te komen hoe andere bedrijven bepaalde zaken aanpakken. Ook heb ik gesprekken gevoerd bij stands van diverse bedrijven die tools aanbieden, die voor onszelf of klanten mogelijk interessant zijn. Wat centraal staat in vrijwel alle ontwikkelingen, is de kans om als bedrijf voor elke klant nóg relevanter te worden door het aanbieden van gepersonaliseerde content of het automatiseren van bepaalde bedrijfsprocessen.

Je favoriete merk

Een mooi voorbeeld hiervan is een gepersonaliseerde schapindeling op basis van jouw onlinegedrag binnen een webshop. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe jas, wordt op basis van jouw scroll-, kijk- en klikgedrag bepaald wat de meest relevante online schapindeling voor jou is. Stel je klikt op een beige herenjas van Lyle & Scott, dan zie je in het volgende overzicht andere jassen van dit merk én beige jassen van andere merken bovenaan de pagina staan. En heb je eerder Nike sportschoenen besteld bij Footlocker, dan ontvang je in een e-mail de nieuwste collectie schoenen van Nike, en niet die van Adidas.

Alle interacties die je met een bedrijf hebt, bijvoorbeeld op de website, via de mail of socials, worden opgeslagen binnen een Customer Data Platform (CDP). Binnen deze bak met data heeft iedere klant zijn/haar eigen (klant)profiel. Zo kun je als bedrijf op het juiste moment relevante en gepersonaliseerde content aanbieden via diverse kanalen.

Bekijk jij onze e-mailmarketing pagina, dan zou je zomaar een mail van ons kunnen ontvangen over wat onze e-mailmarketing voor je zou kunnen betekenen 😉

Jasper van Opijnen
Marketing