Plannen!

Het laatste kwartaal is begonnen en dat betekent dat we vooruitkijken naar volgend jaar. De komende tijd gaan we ons bezighouden met de jaarplannen voor onze klanten in 2024. Daar beginnen we nu al mee zodat iedereen op tijd weet wat we gaan doen en waarom.

Online marketing

Als je wilt kun je als ondernemer je hele werkweek vullen met online marketing en het volgen van trends, van content creatie met AI tot reels delen op Instagram. Behalve dat je hier waarschijnlijk geen tijd voor hebt, is het de vraag waar je eigenlijk goed aan doet om jouw onderneming te laten groeien.

Geen bedrijf is hetzelfde en dat betekent dat er geen kant-en-klaar trucje is dat je kunt uitvoeren. Een gloednieuwe webshop is natuurlijk een ander verhaal dan een B2B-dienstverlener.

Hoe pakken wij dat aan?

Iedere ondernemer heeft zijn of haar eigen visie. De één wil meer naamsbekendheid in Zeeland terwijl de ander staat te springen om meer online verkoop van een specifiek product. Sommigen hebben dit nog niet helemaal voor ogen en laten ons daarin advies geven. Tegelijkertijd blijft de markt in beweging en kunnen de wensen veranderen. Daarom blijven we in gesprek om tot een goed plan te komen.

Als je iets doet, doe je dat het liefst met een strategie in gedachten. De richting die je op wilt bepaalt wat er nodig is op het gebied van marketing. Om wat orde te scheppen in de chaos van mogelijkheden, maken we een duidelijk plan. Zo weet je als klant wat we gaan doen en heb je er een jaar lang geen omkijken naar.

Betekent dat dat er geen ruimte is voor spontane inhakers of aanpassingen? Natuurlijk wel! Juist omdat de basis al staat kunnen we flexibel zijn. We kunnen dus beter inschatten of iets van toegevoegde waarde is met het oog op de strategie.

Wat staat er in het jaarplan?

In het plan wordt aangegeven waar we staan en waar we heen willen. Daarvoor doen we eerst een nulmeting, waar ik eerder al een blog over schreef die je hier kunt bekijken. Samengevat kijken we naar de statistieken voor websiteverkeer en conversies, de concurrentie en wat zij doen, de werking van de website of webshop als die er is, het zoekgedrag en de rankings en het resultaat van andere ingezette kanalen zoals social media en e-mailmarketing. Zo weten we wat wel of niet werkte en kunnen we gaan nadenken over de doelstellingen voor het volgende jaar.

Vooruitkijken

Na de reflectie kunnen we vooruitkijken. We willen de doelgroep bereiken op het juiste moment, met de juiste boodschap. Daarom maken we actiepunten per thema, per kanaal, per kwartaal. We stellen doelen die we gedurende het jaar zullen bewaken. In het plan geven we ook een begroting voor het aantal uren en advertentiebudgetten. De ondersteunende beelden kunnen we sinds kort ook binnen Vollan plannen en regelen met onze fotograaf Hanna. Zo maken we een jaarplan waarin we alle aspecten meenemen.

Wil je ook overzicht?

Samen kunnen we kijken waar jouw kansen liggen en hoe we die het beste kunnen benutten. Daarbij kun je rekenen op een eerlijk advies en een duidelijke planning voor 2024. Vul het formulier in om een afspraak te maken.

Ik ga mijn kansen benutten in 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil aan de slag met
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Cathalijne Witte
Marketing