Helder

Websitebezoek analyseren, de markt leren kennen, verbanden ontdekken, een strategie opstellen en alles samenvatten in een planning. Al deze onderdelen verzamelde ik in een totaaldocument om dit vervolgens aan Manouk te versturen, die werkt voor Van Es Verpakking. Zij willen graag de webshop Houtenmandjes.nl beter vindbaar maken. Dat klinkt misschien super droog, maar dit soort opdrachten vind ik juist leuk. Marketeers zullen vast herkennen dat je in dit vak een soort creatieve psycholoog, copywriter, data analist, consultant en projectmanager in één bent. Hartstikke veelzijdig dus.

Enthousiast

Natuurlijk gaan we na ons voorstel niet direct een plan uitrollen, zeker als je elkaar nog niet zo goed kent. Daarom kwamen ze vanuit Yerseke naar ons toe om alles door te spreken. Niet alleen Manouk, maar ook Willem. De man aan het roer van moederbedrijf Van Es Verpakking. Eigenlijk heeft hij helemaal niets met marketing (zijn woorden), maar na wat aandringen van Manouk heeft hij het plan toch gelezen en -enigszins tot zijn verbazing- was het helemaal helder. Het was begrijpelijk geschreven en hij snapte precies waarom we bepaalde strategische keuzes hadden voorgesteld. Al met al was hij enthousiast geworden om online te gaan groeien.

Positieve energie

Zo’n compliment kan je in je zak steken, dat geeft natuurlijk alleen maar positieve energie. Het eerste doel was bereikt. Je zit op één lijn en dan ga je allemaal relaxed het gesprek in. Het is leuk om te zien wat er dan allemaal voor ideeën naar boven komen. Het gaat al lang niet meer alleen om SEO of SEA. Er worden nieuwe producten bedacht en technische oplossingen verzonnen. Ik geloof dat hier de kracht in zit en dat is helemaal niet ‘droog’.

Kennis en kracht worden gebundeld en zo kun je groeien. Als je mij vraagt om een website beter vindbaar te maken, dan ben ik niet bang om kansen aan te stippen die buiten die afgekaderde aanvraag liggen. Voor een beter bestelproces of de inzet van social media bijvoorbeeld. Het totaalplaatje moet kloppen.

Inmiddels zijn we gestart met de online marketing. We zien dat steeds meer zoekwoorden de top 10 binnen komen, en de eerste webshop bestellingen zijn een feit. Samen worden we iedere dag beter!

Cathalijne Witte
Marketing