Social media adverteren

Je hebt een momentje over en je wilt je gedachten even verzetten. Daarom pak je jouw telefoon en scroll je door de tijdlijn van je Instagram account. Je ziet direct waar je vrienden zich mee bezighouden en ziet verschillende posts over producten van bedrijven en merken die je volgt. Dan zie je een bericht van een bedrijf dat je helemaal niet kent of volgt, het is een gesponsord bericht en zij denken dat jij tot de doelgroep behoort.

Adverteren via social media gebeurt op basis van het gedrag dat je vertoont

Met gedrag bedoelen we natuurlijk niet of jij als mens aardig bent, ingetogen of juist heel erg uitgesproken. Het gaat om het gedrag dat je op social media vertoont. De posts die je liket, de accounts die je bekijkt en zelfs de websites die je bezoekt, spelen een rol bij de content die social media kanalen je voorschotelen. Daarnaast spelen bijvoorbeeld ook de plaats waar je woont, je geslacht, leeftijd en nog wat andere zaken een belangrijke rol.

Het zorgt ervoor dat je ‘getarget’ kan worden door social media kanalen en dat adverteerders kunnen aangeven bij wie ze hun advertentie zichtbaar willen maken. Datzelfde kan voor jouw business werken. Jij weet over het algemeen wie je klant is. Welke leeftijd ze hebben, waar ze vandaan komen, wat voor werk ze doen en wie bijvoorbeeld de beslissing neemt. Het zou zelfs kunnen dat je weet wat ze ongeveer te besteden hebben, waar hun interesses liggen en welke opleiding ze volgen.

Hoe beter we je doelgroep kennen, hoe nauwkeuriger we ze kunnen ’targetten’ via de advertentietools. Het zorgt ervoor dat jij onder de aandacht komt bij de mensen die jouw account nog niet volgen, maar waarvoor jij wel interessant bent of iets kunt betekenen. We sturen op een klik naar de website, een direct contactmoment of het downloaden van een whitepaper om zo leads te generen.

Jouw business. Iedere dag beter

Gaan wij samen bouwen aan jouw business?